Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO: Obrovská drogová razia. Medzi zadržanými je údajne aj syn exposlanca NR SR
Zdielať na

FOTO: Obrovská drogová razia. Medzi zadržanými je údajne aj syn exposlanca NR SR

BÁHOŇ / Obrovská drogová razia v Bratislavskom kraji. Obyvatelia Bahóňa sa v stredu ráno nestíhali čudovať. Viacero domov a miestnu pizzériu obsadili kukláči z Národnej kriminálnej agentúry. Polícia zadržala niekoľkých ľudí. Medzi zadržanými je údajne aj syn bývalého poslanca Národnej rady SR či bratislavská súdna úradníčka.

​Minimálne 6 adries v obci Bahóň, pár kilometrov od Senca, navštívili desiatky kukláčov z Národnej kriminálnej agentúry. Dôvodom bola protidrogová razia. Podľa informácií TV JOJ polícia okrem viacerých osôb zaistila väčšie množstvo pervitínu, marihuany a dokonca sa mali nájsť aj zbrane. Polícia bola počas dňa na informácie veľmi strohá a presný počet zadržaných, prípadne obvinených osôb zatiaľ neprezradila. "Vzhľadom na to, že procesné úkony stále prebiehajú, bližšie informácie poskytneme, až keď to procesná situácia dovolí," uviedol hovorca Prezídia PZ SR Michal Slivka.

Kukláči spolu so špeciálne vycvičenými psami od rána prehľadávali aj dva domy na Železničnej ulici. Podľa informácií TV JOJ muža, ktorého v dome zadržali a celý dom mu prehľadali, prezývajú "Ali". Rovnako prehľadali i vedľajší rodičovský dom. Zadržanému mužovi patrí reštaurácia v dedine.

NAKA od rána prehľadávala aj miestnu pizzeriu. Zdá sa, že okrem rozvozu pizze sa tu dealoval aj pervitín. O pár ulíc ďalej kukláči zadržali ďalšieho podozrivého. Po domovej prehliadke mu polícia prehľadala aj auto, v ktorom našla marihuanu. "V šoku som zostala. Syna zobrali lebo, že mal drogy nejaké," povedala matka zadržaného.

Vyšetrovatelia sa neskôr z Báhoňu presunuli aj do jedného z hotelov v Senci. Tam si prišli po ďalšieho muža. Podľa zistení TV JOJ ide o syna dnes už bývalého poslanca Národnej rady SR a advokáta. Ten mal v hoteli bývať približne dva týždne aj s jeho priateľkou, ktorá pracuje ako súdna úradníčka na jednom z bratislavských súdov. Okrem hotelovej izby policajti prehľadali aj ich autá. Potom dvojicu odviezli. Zadržaných polícia takmer celý deň vypočúvala. Časť z nich sa aktuálne nachádza v CPZ-tkách. Vyšetrovateľ na nich pravdepodobne spracuje návrh na väzobné stíhanie a zaistené drogy skončia na expertíze. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy