Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Autobusom chcel prepašovať zvláštnych cestujúcich. Ani jeden z nich sa nehýbal a nehovoril
Zdielať na

Autobusom chcel prepašovať zvláštnych cestujúcich. Ani jeden z nich sa nehýbal a nehovoril

BRATISLAVA / Plný autobus zvláštnych nelegálnych cestujúcich sa pokúšal prepašovať cez slovenské hranice 45-ročný Turek. Ani jeden z pasažierov nerozprával a dokonca sa ani nehýbal. Vodič skončil v rukách príslušníkov colného úradu.

V autobuse však po cestujúcich nebolo ani vidu ani slychu. Namiesto nich sa v sedadlách nachádzali stovky kusov rôzneho oblečenia. Počas pravidelnej nočnej kontroly na hraničnom priechode Čunovo sa colníci zamerali na autobus, ktorý sa pokúšal prejsť na Slovensko. Po vstupe do dopravného prostriedku ich namiesto pohľadu cestujúcich, vítali len mlčky sediace škatule. V nich boli rôzne druhy oblečenia. 

Ďalšie, navonok celkom kvalitne vyrobené oblečenia - falzifikáty od rôznych svetových výrobcov, sa nachádzalo aj v spodných častiach autobusu, určenom pre batožinu. Ak by sa nelegálne oblečenie dostalo na trh a kúpili by si ho zákazníci ako originálne výrobky, škoda by predstavovala viac ako 37 000 eur. "Finančná správa opakovane upozorňuje verejnosť, že falzifikáty môžu byť zdraviu škodlivé. Na ich výrobu sa používajú nekvalitné materiály alebo ich lacné náhrady. Výrobky nie sú spoľahlivo testované a neprechádzajú žiadnou kontrolou," povedala hovorkyňa Colného úradu Bratislava Drahomíra Adamčíková. 

Ľudia sú nepoučiteľní a stále sa objavujú prípady, keď sa snažia zarobiť na nelegálnom tovare. Za takéto konanie im v prípade, že ide o fyzickú osobu pokuta až 5 100 eur. Pokiaľ ide o podnikateľa - právnickú osobu, pokuta sa môže vyšplhať až na 100 000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy