Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Mladík, ktorý dobodal tehotnú 17-ročnú partnerku putuje do väzby
Zdielať na

Mladík, ktorý dobodal tehotnú 17-ročnú partnerku putuje do väzby

KROMPACHY/KOŠICE / Z ohavného skutku a to násilnej smrti tehotnej tínedžerky v Krompachoch obvinili jej partnera. Ženu mal bodnúť nožom viackrát, pričom vykrvácala. Sudca 17. novembra rozhodoval o jeho väzobnom stíhaní.

Obvinený Erik najskôr skutok popieral a tvrdil, že ženu už našiel v kaluži krvi. Neskôr sa ale na polícii priznal. Podľa znenia obvinenia mal mladík popíjať u otca nebohej ženy. Potom mal prísť domov, kde sa najskôr pohádal so svojou švagrinou, ktorá utekala pre svojho muža. Kým sa do domu vrátili, obvinený Erik dobodal svoju družku. Išlo o niekoľko rán bodákom do viacerých častí tela. "Tak som počul, že tri či štyri razy ju pichol," priznal otec zavraždenej Marcely.

​Žena bola tehotná

Mala byť v šiestom mesiaci tehotenstva a očakávali dievčatko. Muža policajti krátko po incidente zadržali.19-ročného Erika priviedla eskorta po piatich dňoch strávených v CPZ-ke na súd. Mladíka vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Keďže ide o blízku a k tomu aj tehotnú ženu, skutok bol spáchaný teda na chránenej osobe. Trest tak bude prísnejší. Na otázku, či spáchaný čin ľutuje, mladý Erik neodpovedal.

Prokurátor navrhoval väzbu z dvoch dôvodov a to, že újde alebo sa bude skrývať a druhým je obava, aby nepokračoval v trestnej činnosti."Sudca pre prípravné konanie vzal klienta do väzby. Obhajoba si nechala priestor na rozhodnutie či podá alebo nepodá sťažnosť," hovorí obhajca Ľuboš Dobrovič. Muža previezli do neďalekej väznice a v prípade dokázania viny môže za mrežami stráviť 20 až 25 rokov, alebo doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy