Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Z vraždy 17-ročnej tehotnej ženy je podozrivý jej partner. Mal zmlátiť aj jej sestru
Zdielať na

Z vraždy 17-ročnej tehotnej ženy je podozrivý jej partner. Mal zmlátiť aj jej sestru

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Marcela a Erik boli partnermi približne rok a pol. Okolo štvrtej hodiny našli 17-ročné dievča s bodným poranením. V izbe s ňou bol v tom čase iba jej druh Erik, ktorý z osady v Krompachoch utiekol. Keď sa po chvíli vrátil, už ho zbalili miestni policajti. Je hlavným podozrivým, že smrteľne bodol svoju partnerku.

V skorých ranných hodinách prišla policajná hliadka na Družstevnú ulicu v Krompachoch pomôcť záchranárom. To ešte netušili, že zo zranenej osoby sa vykľuje zavraždená osoba.

V dome totiž našli zakrvavenú 17-ročnú Marcelu. Už bez známok života. Pravdepodobne to bolo vyvrcholenie incidentov, ktoré sa odohrali počas večera. Podľa Erikovho otca sa všetko začalo tým, že mladík bol popíjať u nádejného svokra. "Prišiel domov s Marcelou, so svojou ženou. No tá Marcelina sestra, tu začala kričať, začala nadávať. Erik vyskočil von a začal ju biť  palicou. Ja som išiel von, zistiť, čo sa to robí, tak som ho chytil a som ho nepustil," povedal otec podozrivého Gustaf Dunka. 19-ročný mladík sa otcovi zo zovretia vytrhol a vbehol do izby, kde bola jeho tehotná družka Marcela. "Do mojej izby utiekol. A čo sa tam stalo, ja neviem. Keď som tam išiel, už ona ležala na zemi, krvavá," povedal otec podozrivého. 

Podľa polície bolo telo nájdené s viditeľnou bodnou ranou na tele. "Polícia momentálne vykonáva na mieste činu prvotné vyšetrovacie úkony, obhliadku miesta činu a zaisťuje kriminalistické stopy, ktoré budú skúmať experti. Podľa predbežného vyjadrenia súdneho znalca na mieste ide o násilnú smrť zavinenú cudzou osobou a bolo nariadené vykonanie pitvy," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach, Jana Mesárová. "Mňa zobudili, že dcéru zabil. Ja som nevedel či topánky obuť, alebo nohavice, alebo čo. Som utekal dole, ale už ma tu policajti nepustili," reagoval Peter Pokuta, otec zavraždenej. 

Čo sa medzi dvojicou v izbe udialo nevedno. Podľa oboch otcov, mali mladí skvelý vzťah, hádali sa výnimočne, navyše bola Marcela tehotná. "Už ťahala šiesty mesiac. A tak som počul, že tri či štyri razy ju pichol. On mi aj pomáhal, neviem čo to," vyjadril sa otec zavraždenej. "Policajti na mieste zadržali jednu podozrivú osobu, s ktorou sú vykonávané potrebné procesné úkony. V tejto súvislosti krajský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy," informovala hovorkyňa Jana Mesárová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy