Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Osudná oprava bicykla v tme: Vodič zrazil muža, skončil vo vážnom stave v nemocnici
Zdielať na

Osudná oprava bicykla v tme: Vodič zrazil muža, skončil vo vážnom stave v nemocnici

DOLNÁ ŽDAŇA (OKR. ŽIAR NAD HRONOM) / Ťažko zraneného muža v bezvedomí, 12. novembra večer, odvážali záchranári do banskobystrickej nemocnice. Z nepochopiteľných príčin opravoval bicykel na úzkej ceste neďaleko Žiaru nad Hronom. Bola už tma a muža bez reflexných prvkov si vodič auta všimol príliš neskoro.

Nehoda sa stala za obcou Dolná Ždaňa a auto zachytilo cyklistu, ktorý si údajne opravoval pedál. V aute sedel starší manželský pár a za tmy sa vracali z návštevy zo Žiaru nad Hronom. Cesta je tu úzka, neosvetlená, cyklistu na moste si vodič nevšimol. Navyše oproti nemu prichádzalo auto, ktoré svietilo svetlami. "Keby mal reflexné prvky, tak ho zbadám, ale nemal žiaden reflexný prvok. To som ho tesne zbadal, nedalo sa už nič robiť," opísal situáciu vodič auta.

Mladého muža, ktorý bol zohnutý pri bicykli, zachytil prednou časťou auta a odhodilo ho mimo cesty. Zostal ležať v bezvedomí na tráve. Zasahujúci záchranári ho po ošetrení previezli do nemocnice v Banskej Bystrici. Bol vo veľmi vážnom stave. "Polícia v Žiari nad Hronom začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví," uviedla Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

​​Na mieste nehody sa nenašli doklady a polícia zatiaľ nepozná totožnosť zraneného cyklistu. Prosí svedkov, ktorí by vedeli komu bicykel patrí, aby sa im ozvali. Nehodu vyšetrujú, na mieste bol aj znalec z odboru dopravy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy