Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Martin je závislý od návykových látok. Kvôli peniazom na ich nákup napadol mamu
Zdielať na

Martin je závislý od návykových látok. Kvôli peniazom na ich nákup napadol mamu

PARTIZÁNSKE / Okresný súd v Partizánskom rozhodoval o osude 31 - ročného Martina. Ten je závislý od rôznych návykových látok. Zašiel až tak ďaleko, že sa vyhrážal a napadol svoju mamu. Tej nezostávalo nič iné ako zavolať policajtov. Násilník skončil za mrežami.

31 - ročný Martin spôsobil svojej mame traumu, na ktorú nezabudne do konca života. Podľa obžaloby na ňu zaútočil v jej byte. "Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že syn pod vplyvom návykových látok si od matky pýtal peniaze na liek, ktorý je známy a rozšírený medzi drogovo závislou komunitou," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne, Katarína Kuzmová. 

"To je známe, oni to chcú, aby mali flash. Bývajú kruto agresívni," konštatoval odborník na liečbu závislosti Marián Daubner. Mama mu ale peniaze dať odmietla, a preto začal byť agresívny, najskôr jej nadával, neskôr ju aj napadol. "Potom ako matka mu odmietla peniaze dať ju mal ťahať za vlasy, v dôsledku čoho spadla na váľandu. Tam ju mal kopnúť do nôh a opľuť na tvár," uviedla detaily incidentu okresná prokurátorka. "Svojej matke sa mal následne vyhrážať so slovami, že ju zabije a pôjde si to odsedieť do Leopoldova," doplnila hovorkyňa Katarína Kuzmová. 

Napadnutá žena zavolala policajtov. Mladík neskončil v Leopoldove, ale za múrmi ilavskej väznice. V nedeľu, 13. novembra, ho eskortovali na súd. K činu sa priznal, svoje konanie oľutoval a napriek tomu sa trestu nevyhol. Pred necelým mesiacom podpísal s prokurátorkou dohodu o vine a treste. Podľa nej by mal za mrežami stráviť pol roka. Odklepnúť ju mal už len súd. Ten proti nebol. "Odcudzuje sa na 6 mesiacov v strednom stupni stráženia a nariaďujem ochranné liečenie," vyjadril sa sudca na Okresnom súde v Trenčíne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy