Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V prípade najväčšieho drogového kontrabandu na Slovensku sa schyľuje ku koncu
Zdielať na

V prípade najväčšieho drogového kontrabandu na Slovensku sa schyľuje ku koncu

NITRA / V prípade najväčšieho drogového kontrabandu sa na okresnom súde v Nitre už schyľuje ku koncu procesu. Pred sudcu sa opäť postavil 39-ročný obžalovaný Holanďan. Na pojednávaní sa teraz čítala komunikácia medzi zločineckou skupinou. Jeden a pol tony pervitínu prišlo na Slovensko pred vyše dvomi rokmi.

Všetky pojednávania s obvineným údajným členom medzinárodnej zločineckej skupiny prebiehali za prísnych bezpečnostných opatrení. Ozbrojenej eskorte vypomáhali aj policajti, ktorí strážili budovu súdu. 39-ročného Leona V. do budovy súdu doviedli z väzby, kde sedí už niekoľko mesiacov. Aj tentokrát na pojednávanie pricestovali rodičia z Holandska.

​Na súde sa čítala komunikácia zločineckej skupiny

Obvineného usvedčuje ďalší člen, ktorý spolupracoval a už si odpykáva trest v Holandsku. Leon V. ale vinu od začiatku odmieta. Na súde sa čítala šifrovaná komunikácia, ktorá prebiehala medzi členmi organizovanej skupiny. "Tá komunikácia priamo vyviňuje nášho klienta. Náš klient nedisponoval týmto zariadením a aj z obsahu je zrejmé, že nemá s uvedeným skutkom nič spoločné," uviedol právny zástupca Leona V., Martin Pohovej. Ide o rozsiahlu komunikáciu, ktorá sa na súde čítala dlhé hodiny. Potom ako sa tieto dôkazy dočítajú by na ďalších pojednávaniach už malo prísť k záverečným rečiam. "Predpokladáme, že bude vynesený oslobodzujúci rozsudok," dodal Martin Pohovej.

​Jeden a pol tony pervitínu objavili colníci s políciou ukryté v nádržiach na kvapalinu. K drogám sa museli prevŕtať. Zabalené boli v plastových vreckách. Zásielka k nám putovala z Mexika a cieľovou destináciou bola Austrália.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy