Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Do policajných štatistík pribudol ďalší opitý vodič. Okrem alkoholu má toho na rováši ešte viac
Zdielať na

Do policajných štatistík pribudol ďalší opitý vodič. Okrem alkoholu má toho na rováši ešte viac

VRANOV NAD TOPĽOU / Do policajných štatistík pribudol ďalší opitý vodič. Na rováši má však okrem alkoholu za volantom ešte viac. Šoférovať mal podľa polície auto bez vedomia jeho majiteľa. A k tomu všetkému ešte aj havaroval.

Začalo to malým posedením pri alkohole. Keď partii došli zásoby, poprosil kamarát kamaráta, aby vzal peňaženku z jeho auta a išiel na benzínku kúpiť fľašu. Skončilo to nehodou a škodami za tisíce eur. "Majiteľ vozidla dal kľúče, aby išli po peniaze. No a oni namiesto toho, aby išli peši, sadli do auta," povedal majiteľ odťahovej služby Milan Geci-Borov. Mladý vodič potúžený alkoholom si sadol do auta aj s ďalšími kamarátmi. Dokonca sa im vydaril aj nákup. Cestou naspäť vodič ale nezvládol zákrutu.

"Počas jazdy pri odbočovaní neprispôsobil rýchlosť jazdy vozidla svojim schopnostiam, následkom čoho vozidlom prešiel mimo vozovku a narazil do odparkovaného vozidla, ktoré poškodil," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. "Vozidlo nezvládol a v zákrute narazil do odstaveného vozidla," potvrdil Milan Geci-Borov. Len o kúsok pritom minulo plynové potrubie a prípojky. Majiteľka auta vybehla von a už len bezmocne rátala škody. Auto má na leasing a ešte stále ho nemá splatený. Škody predbežne vyrátali na tisíce. Mladý vodič putoval po dychovej skúške za mreže.

"Mladý Vranovčan bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia," uviedla Jana Ligdayová. Problémy s paragrafom teraz bude mať nielen preto, že nafúkal nad jedno promile, ale aj preto, že šoféroval auto bez vedomia majiteľa. Na krku má hneď dva paragrafy "Neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla v jednočinnom súbehu s prečinom ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,“ doplnila hovorkyňa Policajného zboru Prešov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy