Jasno
16°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Padol verdikt v kauze smrti 1,5-ročnej Simonky, ktorá bola v opatere profesionálnej rodiny
Zdielať na

Padol verdikt v kauze smrti 1,5-ročnej Simonky, ktorá bola v opatere profesionálnej rodiny

Archívna reportáž

PREŠOV / Krajský súd v Prešove uznal vinným profesionálneho rodiča Ivana zo smrti 1,5-ročnej Simonky. Obvinený dostal tri roky odňatia slobody s podmienečným odkladom. Zároveň dostal zákaz vykonávať činnosť profesionálneho rodiča po dobu desiatich rokov. Obhajoba trvala na tom, že nebolo preukázané, že skutok spáchal obžalovaný.

Tragická smrť  1,5-ročnej Simonky otriasla v roku 2015 aj susedmi naokolo

Tí si to nevedia vôbec vysvetliť. Manželov, ktorí sa starali aj o cudzie deti, vnímali ako skutočných profesionálnych rodičov. Pitva odhalila nielen pomliaždeniny hlavy a trupu, ale aj natrhnuté črevá sprevádzané vnútorným krvácaním. Profesionálni rodičia mali okrem svojich dvoch detí momentálne tri ďalšie z domova, o ktoré sa starali. Po smrti Simonky hneď zasiahla sociálka a deti z domova im odobrali.

Profesionálny rodič sa prvýkrat postavil pred súd po takmer polroku od tragédie

Napriek vážnemu obvineniu odmietol s prokurátorom dohodu o vine a treste. Tvrdí, že je nevinný a že so smrťou 1,5-ročnej Simony nič nemá.

O tom že bola Simonka v profesionálnej rodine jej biologická rodina podľa vlastných slov ani netušila

Dievčatko pochovali na cintoríne vo Veľkom Šariši. Tam žilo v profesionálnej rodine. Do domova ju vzali preto, že jej biologická rodina žila v nevyhovujúcich podmienkach v chatrči v nelegálnej osade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy