Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slovenskí vodiči lámu v pití alkoholu pred jazdou 7-ročné rekordy. Policajti zvýšili kontroly na cestách
Zdielať na

Slovenskí vodiči lámu v pití alkoholu pred jazdou 7-ročné rekordy. Policajti zvýšili kontroly na cestách

BRATISLAVA / V pití alkoholu pred jazdou vodiči na Slovensku lámu 7-ročné rekordy. No takéto správanie môže mať a často aj má tragický koniec. Policajti preto smerujú na cesty, aby odchytili čo najviac nezodpovedných vodičov.

Policajné hliadky vás počas tohto týždňa môžu zastaviť na území celého Slovenska. A to v rámci akcie Zodpovednosť, ktorá je zameraná na alkohol. Len od začiatku roka policajti zistili alkohol do jedného promile u takmer 3 500 vodičov, čo je najviac od roku 2015. Nad jedno promile nafúkalo vyše 2 700 vodičov, čo je už klasifikované ako trestný čin. V rekordnom množstve si vodiči pod vplyvom sadali za volant v januári tohto roka, s počtom 831. Takmer polovica z nich nafúkala jedno promile a viac. "V rámci represívnych opatrení sa chceme zamerať aj na prevenciu, s cieľom ochraňovať slušných a ohľaduplných vodičov pred tými, ktorí požívajú alkohol a často to končí nehodami s fatálnymi následkami," vysvetlil riaditeľ dopravnej polície PPZ, Tomáš Vrábel.

Za prvých sedem mesiacov tohto roka sa na slovenských cestách stalo 7 035 dopravných nehôd. 12 percent z nich bolo zavinených práve pod vplyvom alkoholu. "Počas dopravnej akcie sa okrem toho, že budú zisťovať, či vodiči pred jazdou požili alkoholický nápoj, zamerajú aj na iné priestupky, ktoré sú najčastejšími príčinami nehôd," uviedol Vrábel. No a tí zodpovední, ktorí nenafúkali, dostali od policajtov aj výslužku v podobe piva. Samozrejme nealkoholického. Počas prvej kontroly v Bratislave, v rámci tejto akcie, nenafúkal ani jeden z vodičov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy