Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dôchodca zrazil matku s dcérou. Po zrážke ostalo 6-ročné dieťa zakliesnené pod autom
Zdielať na

Dôchodca zrazil matku s dcérou. Po zrážke ostalo 6-ročné dieťa zakliesnené pod autom

MARGECANY / V obci Margecany v sobotu, 6. augusta, 79-ročný vodič zrazil matku s dcérou. Po zrážke ostalo iba 6-ročné dieťa uviaznuté pod autom. Po nehode jej pomáhali svedkovia.

Vodič nám povedal, že podobná nehoda bola pred margecianskou železničnou stanicou iba otázkou času, pretože ide o neprehľadnú a frekventovanú cestu. A to predovšetkým v ranných a popoludňajších hodinách. Kedy prichádza množstvo áut a cestujúcich z autobusov. To zohralo úlohu aj v tomto prípade. "Spoza autobusu vybehli ľudia. Tie dve skôr ako ostatní. A tým pádom vošli mi priamo pod auto, ani som nestačil zabrzdiť," hovorí vodič. 

Náraz matku odhodil na cestu. A dieťa stiahlo pod auto

"Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom," informuje Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice. Okoloidúci začali po nehode okamžite pomáhať. Podarilo sa im rýchlo vybrať dievčatko spod auta.

Na mieste zasahovali dve posádky záchranárov

Dieťa vzali do košickej nemocnice a jeho matku do krompašskej. "Po vážnej dopravnej nehode, na naše oddelenie Urgentného príjmu na Triede SNP, bolo privezené maloleté dieťa s mnohopočetnými poraneniami. Dieťa bolo stabilizované. Jeho zdravotný stav si vyžiadal hospitalizáciu," informuje Monika Krišková, hovorkyňa UNLP Košice.

Vodič nerozumie prečo nešli po prechode pre chodcov 

Dôchodca, ktorý auto šoféroval, nerozumel, prečo matka s dieťaťom neprechádzala cez cestu po priechode pre chodcov, ktorý je neďaleko miesta nehody. "Oni krížom cez cestu o 20 metrov nižšie. Mimo priechodu, samozrejme," tvrdí vodič. Niektorí okoloidúci nám tvrdili, že dôchodca išiel s autom po ulici príliš rýchlo. Či to je pravda, budú musieť zistiť policajti spolu so súdnym znalcom. "Presná príčina a miera zavinenia jednotlivých účastníkov v dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania," hovorí Mésarová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy