Polojasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Chlapec sa SBSkárovi denne vyhrážal smrťou. Ten ho napokon zbil obuškom tak, že musela prísť záchranka
Zdielať na

Chlapec sa SBSkárovi denne vyhrážal smrťou. Ten ho napokon zbil obuškom tak, že musela prísť záchranka

MEDZILABORCE / SBSkár zbil obuškom na parkovisku maloletého chlapca tak, že mu museli privolať záchranku. Prípad v Medzilaborciach už začala vyšetrovať polícia. Osobne sme sa s mužom stretli, no ten tvrdí, že chlapec sa mu aj s partiou denne vyhráža smrťou a dokonca ho aj napadli. Slová SBSkára o nehoráznom a obťažujúcom správaní skupinky tínedžerov potvrdili aj viacerí obyvatelia mesta. Otázkou tak zostáva to, kto je v tomto prípade skutočná obeť?

Mestskí policajti ich nazývajú kontajnerové deti, obyvatelia hovoria o detských gangoch a všetci len tŕpnu, kto sa stane ďalšou obeťou ich trúfalých útokov. Drobné krádeže, obťažovanie ale aj fyzické napadnutia - aj po tom zostávajú tínedžeri a ich rodičia väčšinou bez trestu. "Katastrofa. Nejaké postihy za to, síce oni ma oskalpujú, keď ma uvidia, že to hovorím, ale oni všetko môžu a nič sa im nedeje," hovorí miestna obyvateľka. 

Incident sa podľa polície odohral na parkovisku pred supermarketom

Na obvodnom oddelení v Medzilaborciach prijali oznámenie o tom, že na chlapca zaútočil pracovník obchodného domu. "Pracovník ho mal údajne z nezistených príčin obuškom udrieť do ruky a chrbta," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová. "Určite mu pretiekli nervy, tu je roboty málo a každý si ju váži. Tak už ho musel vytočiť, kvalitne," tvrdí miestna obyvateľka. 

Chlapec utrpel zranenia a potreboval pomoc záchranárov

"Môžem potvrdiť, že sme vyrazili na pomoc údajne zranenému tínedžerovi, vzhľadom na jeho vek, ale bližšie informácie poskytnúť nemôžem," hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky.

S SBSkárom sme sa stretli osobne

Muž pred kamerou hovoriť nechcel, no opísal nám to, čo ho k tomuto činu viedlo. Chlapci sa mu takmer každý deň vyhrážajú smrťou, počas práce ho volajú von na férovku a dokonca na muža už aj fyzicky zaútočili. Na mieste je preto otázka, kto je skutočná obeť tohto prípadu? "Polícia udalosť šetrí, ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," uviedla Ligdayová.

Rozprávali sme sa s viacerými Medzilaborčanmi

Slová SBSkára o neustálych útokoch skupinky tínedžerov viacerí potvrdili, no len málokto z nich má odvahu o tom otvorene hovoriť. "Nie, nebudem hovoriť, lebo ja tu bývam. Bojím sa," hovorí miestna obyvateľka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy