Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Agresívny vodič MHD zaútočil na matku s dieťaťom. Obidvaja sú pritom ťažko zdravotne postihnutí
Zdielať na

Agresívny vodič MHD zaútočil na matku s dieťaťom. Obidvaja sú pritom ťažko zdravotne postihnutí

BRATISLAVA / Žena tvrdí, že ju napadol vodič bratislavskej MHD. Všetko si nahrala na telefón. Pani Zuzana v tom čase cestovala so svojim synom, ktorému diagnostikovali autizmus. Od toho momentu sa podľa jej slov bojí chodiť verejnou dopravou.

Pani Zuzana cestovala linkou 93. Vodič zastavil na zastávke Lúky 2 a hádku medzi ňou a vodičom spustila banalita. Bol to odpadkový kôš. "Keď zastal pred tým košom, tak som ho upozornila, že som stlačila tlačidlá, že vystupuje ZŤP osoba prvými dverami, ale on dostal nejaký amok," hovorí pani Zuzana. 

Vodičovi zrejme prekážalo to, že ho pani Zuzana nakrúca. Po tom, ako ho opakovane požiadala, aby sa s autobusom posunul, nasadol do kabíny a pokračoval v jazde.

Pani Zuzana po tomto incidente zavolala políciu

Vodič zastavil na nasledujúcej zastávke a z autobusu odišli cestujúci. Slovný konflikt medzi nimi ale pokračoval. "Hovorím nefoťte ma tu, lebo vám to vyhodím von oknom," povedal šofér. "Mám políciu na linke," povedala pani Zuzana. "Pre mňa môžete mať aj Hegera, si zavolajte aj Čaputovú," uviedol vodič. "Ten fotoaparát mám, ako takú obranu, lebo ako sa má ZŤP žena so ZŤP dieťaťom brániť?" hovorí pani Zuzana. 

"V súvislosti s Vami uvedeným prípadom bola oznamovateľka hliadkou poučená na mieste o možnosti podania oznámenia," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, Silvia Šimková. 

O vyjadrenie sme požiadali aj Dopravný podnik

V písomnom stanovisku uviedli, že incident je predmetom interného vyšetrovania: "V prípade, ak sa preukáže, že vodič postupoval v rozpore s internými pravidlami, etickým kódexom a dobrými mravmi, DPB vyvodí vo vzťahu k zamestnancovi náležité dôsledky a prijme také opatrenia, aby sa obdobný problém neopakoval."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy