Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Drogová kauza Parketár: Podľa informácií TV JOJ v putách skončil aj šéf bezpečnosti ŠK Slovan Bratislava
Zdielať na

Drogová kauza Parketár: Podľa informácií TV JOJ v putách skončil aj šéf bezpečnosti ŠK Slovan Bratislava

BRATISLAVA / Zhabané kilá tvrdých drog a zaistené státisíce eur. Taký je výsledok veľkej medzinárodnej akcie s krycím menom Parketár. V drogovej kauze obvinili šestnásť ľudí. Sedem z nich sa v piatok 15. júla postavili pred sudcu Špecializovaného trestného súdu SR. Od rána rozhoduje, či ich budú stíhať väzobne, alebo na slobode. V putách skončili aj šéf bezpečnosti najslávnejšieho bratislavského futbalového klubu ŠK Slovan spolu s bratom.

Počas veľkej medzinárodnej protidrogovej akcie skončilo v putách 11 mužov z toho 4 v Rakúsku. Kukláči zhabali pri raziách kilá kokaínu a pervitínu za státisíce eur. "Počas akcie zaistili omamné a psychotropné látky v hodnote viac ako 250-tisíc eur a finančnú hotovosť v hodnote viac ako 300-tisíc eur. Zaistili tiež motorové vozidlá, elektronické nosiče údajov a telekomunikačné prostriedky," informuje hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka. 

Skupina mala pôsobiť v Bratislave a okolí minimálne 5 rokov

Svoj biznis mali dobre premyslený. Staré autá používali ako takzvané mŕtve schránky, kde uskladňovali drogy. Vyššiu hotovosť vyšetrovatelia našli napríklad aj v starom hydrante. "Jedná sa o obchodovanie s pervitínom a kokaínom, čo sa týka predaja, jedná sa o veľký rozsah, hovorím niekoľko desiatok kilogramov v týždňových intervaloch," uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Peter Kysel. 

Prokurátor chce vidieť za mrežami všetkých siedmich obvinených

Od skorého rána policajné komando privážalo jedného muža po druhom pred sudcu. Ten vo večerných hodinách rozhodne, či budú muži stíhaní na slobode, alebo väzobne.

V putách skončili aj dvaja bratia, ktorí mali pôsobiť v ŠK Slovan 

Podľa informácií TV JOJ sú medzi obvinenými aj dvaja bratia, ktorí pôsobili vo futbalovom Slovane Bratislava. Starší z dvojice bol ešte vo štvrtok 14. júla v klube šéfom bezpečnosti. Mladší v minulosti pôsobil ako asistent trénera pri mladších ročníkoch. Podľa našich informácií mal údajne starší z bratov cez svoje kontakty dodávať kokaín do vyššej spoločnosti pravidelne.

"Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava okamžite rozväzuje pracovný pomer s bezpečnostným manažérom klubu, ktorý bol v rámci medzinárodnej policajnej akcie Parketár spolu s ďalšími pätnástimi osobami obvinený zo závažnej trestnej činnosti. O celej záležitosti sme sa dozvedeli z médií a okamžite sme konali. Nie je pravdou, že medzi obvinenými sú dvaja naši zamestnanci. Ide o jedného nášho, aktuálne už bývalého zamestnanca, ktorý pôsobil ako bezpečnostný manažér. Medzi obvinenými je aj jeho brat, ktorý ale už dlhú dobu nepracuje v ŠK Slovan Bratislava," uviedol klub v oficiálnom stanovisku.  

"Obaja moji klienti popierajú spáchanie akejkoľvek trestnej činnosti, ktorá je im kladená za vinu procesným uznesením a v tomto štádiu v zhode s tým, čo som povedal, vypovedali," uviedol obhajca bratov Miroslav Zobok. 

Idú do väzby

Sudca špecializovaneho trestného súdu v piatok večer rozhodol, že všetci siedmi obvinení muži budú stíhaní väzobne. Prokurátor spolu s vyšetrovateľmi mužov viní z toho, že mali nelegálny biznis s kokaínom a pervitínom. Ten im polícia zhabala pri rozsiahlej akcii. Dvaja sa k trestnej činnosti priznali a šiesti voči rozhodnutiu podali sťažnosť. 

O akcii Parketár informovala polícia po otázkach k razii v maďarskej obci Rajka

Maďarské protiteroristické komando tam malo zadržať brata známeho trénera zápasníkov MMA.
Ten medzi obvinenými na súde v Pezinku nebol a jeho prípad vyšetruje maďarská polícia. V rodinnom dome Slováka mali policajti zaistiť množstvo strelných zbraní, munície a výbušnín. Podľa pôvodne medializovaných informácií by malo ísť o najnovšie modely vojenských zbraní, ktoré mali pochádzať z Ukrajiny.

Správy o pôvode zbraní ale v piatok polícia s odvolaním sa na informácie od maďarských kolegov označila za hoax. Maďarská polícia na naše otázky reagovala slovami, že o detailoch prípadu bude informovať neskôr.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy