Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Padol verdikt pre mastičkára: Dostal menej ako plánovaných 20 rokov
Zdielať na

Padol verdikt pre mastičkára: Dostal menej ako plánovaných 20 rokov

TRNAV / Josef Šipoš, známy aj ako mastičkár, bol v decembri 2021 odsúdený za nedovolenú výrobu omamných a psychotropných látok. V utorok, 12. júla, padol verdikt. Bol odsúdený na 15 rokov so stredným stupňom stráženia. Súd taktiež rozhodol o prepadnutí majetku štátu.

"Neviem, či na Slovensku treba len zabíjať, aby sme sa dostali do nižších paragrafov," to boli slová Josefa Šipoša, ktorému hrozilo 20-ročné väzenie za prechovávanie marihuany. Tá bola určená pre onkologických pacientov na zmiernenie ich bolestivých stavov. Pred samotným utorkovým pojednávaním sa pred budovou okresného súdu objavili desiatky podporovateľov Josefa Šipoša. Na mieste bol aj europoslanec Martin Hojsík. "15 rokov natvrdo a prepadnutie za výrobu mastičiek z konope. Za dlhoročné pôsobenie ako skorumpovaný sudca pokuta 150k a podmienka 5 rokov. Za znásilnenie 12-ročného dieťaťa 3 roky a ani to neklasifikujú ako znásilnenie a pedofíliu. Kde to žijeme?," vyjadril sa Hojsík na sociálnej sieti. 

Po prepustení bude aj tak pod dohľadom

Okrem odsúdenia na 15 rokov súd rozhodol o prepadnutí celého majetku štátu, čím o strechu nad hlavou príde aj jeho syn a rodičia. Ochranný dohľad bol Šipošovi uložený na dva roky. Po prepustení bude pod probačným dohľadom. Taktiež mu bolo nariadené ochranné liečenie ambulantnou formou. Dôvodom zníženia trestu súdu bola zmena rozsahu trestnej činnosti a poľahčujúcou okolnosťou bolo to, že Josef mal usporiadaný život. Súd nezistil žiadne dôvody na mimoriadne zníženie trestu. Šipoš počas pojednávania pojednávania povedal len dve slová "odvolávam sa". Súdny proces tak bude pokračovať ďalej.

Policajti NAKA našli začiatkom minulého roku pri prehliadke rodinného domu v Dolných Zeleniciach pri Hlohovci niekoľko kilogramov marihuany v škatuliach, vreckách, pohároch aj dózach. Celkovú hodnotu vyčíslili na 183-tisíc eur, súd pred novým rozsudkom niektoré dôkazy vyradil a hodnotu látok tak znížil na 114-tisíc eur. Zo zaisteného materiálu bolo možné vyrobiť tisícky bežných jednorazových dávok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy