Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vražda na internátoch: Študenta, ktorý zavraždil mladú Ukrajinku, budú stíhať väzobne
Zdielať na

Vražda na internátoch: Študenta, ktorý zavraždil mladú Ukrajinku, budú stíhať väzobne

BRATISLAVA / Volodymyr, ktorý zniesol zo sveta priateľku Máriu na bratislavskom internáte, sa v nedeľu, 12. júna popoludní postavil pred sudcu. Ten rozhodoval, či ho budú stíhať na slobode, alebo vo väzbe. Život mladej Ukrajinky vyhasol pred 10 dňami. Volodymyr mal svoju spolužiačku zadusiť vlastnými rukami.

Policajná hliadka priviezla študenta Volodymyra v nedeľu, 12.júna krátko pred piatou hodinou večer do areálu okresného súdu. Vyšetrovateľ spolu s prokurátorom žiadali, aby bol Ukrajinec stíhaný spoza mreží.

Policajti ho do budovy predviedli cez zadný vchod. Na otázky novinárov opäť nijako nereagoval. Máriu mal Volodymyr zniesť zo sveta vlastnými rukami. 2. júna, o deň na to, si robil ešte falošné alibi.

Niekoľkokrát telefonoval nebohej a aj kamarátom, či nevedia, čo je s Máriou, pretože sa mu nehlási. Nakoniec ho dohnalo svedomie a policajtom sa sám prihlásil. Porozprával im, že Mária prišla o život jeho vlastnými rukami. 

Volodymyr pred sudcom vypovedal viac ako hodinu. Ten rozhodol, že Ukrajinec bude stíhaný väzobne. Policajná hliadka ho tak zo súdu odviezla rovno za mreže.

"Súd sa v plnom rozsahu stotožnil s návrhom Krajskej prokuratúry Bratislava a vzal obvineného do väzby," potvrdil prokurátor krajskej prokuratúry Vladimír Priecel.

"Klient sa priznal ku skutku. Máme za to, že nie sú splnené materiálne podmienky väzobného stíhania klienta," vyjadril sa obhajca obvineného Pavol Krajčírik.

"Zo strany obhajoby bola podaná sťažnosť o právoplatnosti uznesenia. O vzatí do väzby bude rozhodovať krajský súd," dodal Vladimír Priecel.

Za vraždu priateľky môže Volodymyr za mrežami stráviť až 20 rokov.

Pozrite si video z rekonštrukcie vraždy na internátoch:

Policajné komando v piatok, 10. júna doslova obsadilo internát na Mladej garde. Na mieste sa nachádzalo 10 policajných áut. 22-ročného Volodymyra v putách odviedli do izby, kde malo dôjsť k vražde. Pýtali sa, čo sa pred vraždou dialo a pýtali sa ho na všetky detaily. Do izby, kde bola Mária zadusená priviezli na pomoc aj figurantku, ktorá hrala nebohú. Na mieste činu sa vykonáva previerka jeho výpovede a rekonštrukcia vraždy. 

Máriu našli ležať v izbe na zemi​

21-ročná Mária z Ukrajiny študovala prvý inžiniersky ročník na Slovenskej technickej univerzite. V deň, keď ju našli, mala ležať v izbe pri dverách na zemi. Na prvý pohľad nič nenasvedčovalo tomu, že prišla o život cudzím zavinením. Skôr sa zdalo, že za jej smrťou boli náhle zdravotné komplikácie. Na tele nemala žiadne stopy po násilí. Viac svetla do prípadu ale prinieslo policajné vyšetrovanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy