Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pád dvojmiestneho motorového lietadla: Jeden z pasažierov podľahol zraneniam
Zdielať na

Pád dvojmiestneho motorového lietadla: Jeden z pasažierov podľahol zraneniam

NOVÉ ZÁMKY / V nedeľu, 12.júna, krátko pred jedenástou hodinou doobeda, došlo zo zatiaľ neznámych dôvodov k tragickej nehode dvojmiestneho športového motorového lietadla s dvojčlennou posádkou. Spadlo do kukuričného poľa v komárňanskom okrese. Podľa registrácie ide o lietadlo z Českej republiky. Jeden z pasažierov podľahol zraneniam. Pasažieri štartovali z letiska v Komoči s cieľom urobiť okruh a vrátiť sa.

V dopravnom prostriedku sa nachádzali dvaja pasažieri, 66-ročný muž zo Slovenska a 57-ročný pilot z Českej republiky. Obaja muži boli prevezení do fakultných nemocníc v Nitre a v Nových Zámkoch. 66-ročný pasažier, žiaľ, podľahol zraneniam nezlučiteľným so životom krátko po transporte do nemocnice. Druhý z pasažierov je hospitalizovaný vo fakultnej nemocnici v Nových Zámkoch na áre vo vážnom stave. 

Lietadlo spadlo do poľa medzi Novými Zámkami a dedinou Komoča. Neďaleko miesta tragédie sa nachádza letisko určené na pristávanie a vzlety malých motorových lietadiel. 

Na miesto sa presunuli aj pracovníci Leteckého a námorného vyšetrovacieho útvaru. 

"Pacient bol privezený do našej nemocnice vo veľmi vážnom stave s poraneniami, ktoré boli nezlučiteľné so životom a aj napriek obrovskej snahe zdravotníkov sa ho, bohužiaľ, nepodarilo zachrániť," potvrdila hovorkyňa Fakultnej Nemocnice v Nitre, Tatiana Kubinec.

"Informáciu o páde malého lietadla do poľa sme dostali na tiesňovú linku 155 o 10:56. Na mieste sa mali nachádzať dvaja ťažko zranení. Okamžite sme aktivovali pozemných aj leteckých záchranárov, aby im pomohli. Obaja muži utrpeli takzvanú polytraumu, viaceré poranenia celého tela a záchranári ich po ošetrení previezli do nemocnice v kritickom stave. Žiaľ, jeden z mužov zomrel krátko po transporte," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska Zdravotnej záchrannej služby.

"Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v Komárne vo veci začal trestné stíhanie pre trestné činy usmrtenie a ublíženie na zdraví," potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre, Viktória Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy