Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž mal k psovi sexuálnu náklonnosť. Hrozia mu 3 roky vo väzení
Zdielať na

Muž mal k psovi sexuálnu náklonnosť. Hrozia mu 3 roky vo väzení

HLOHOVEC / Vzťah k zvieraťu môže mať aj zakázané formy. K takému incidentu došlo na hlohoveckom sídlisku. Políciu na to upozornili občania, ktorým to nebolo ľahostajné. Majiteľovi psa môže za prejavy sexuálnej náklonnosti hroziť väzenie až na tri roky.

Pod schodmi na hlohoveckom sídlisku sa dlhodobo zdržiavali dvaja muži bez domova aj so psami. Ľudia si na nich zvykli, a vždy im nejako pomohli. "Keď stáli pri potravinách, tak sa dávalo jedlo aj psíkom, aj im," povedal obyvateľ Igor. Keďže bývali pod ich oknami, ľudia ich mali ako na dlani. Zostali nemilo prekvapení, keď uvideli ako jeden z bezdomovcov sa zrazu správal ku svojej sučke veľmi neštandardne. "Ostal som z toho zhrozený, myslel som si, že to nie je pravda," okomentoval situáciu Igor. 

Stalo sa to cez deň, policajti staršieho muža obmedzili na osobnej slobode a sučku zobrali k veterinárovi. "Polícia disponuje veterinárnou správou, pri ktorej veterinár nezistil násilie ani týranie psa," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave, Zlatica Antalová. Policajti sučku majiteľovi odňali a umiestnili do útulku zvierat. 66-ročného pána po vypočutí pustili. Podarilo sa nám ho vyhľadať, o tom čo sa stalo nechcel nič povedať. "Prípad si prevzal poverený policajt, ktorý muža obvinil z prečinu výtržníctva. Za vyvolanie verejného pohoršenia môže hroziť trest odňatia slobody až na tri roky," uviedla hovorkyňa Zlatica Antalová. Podľa sexuologičky takéto správanie pre človeka je absolútne neprípustné a na verejnosti už vôbec nie. "Do úvahy prichádzajú psychické poruchy. Od duševných chorôb typu schizofrénie, cez mentálnu retardáciu, až po demenciu. Takýchto aktivít sa môžu dopúšťať degradovaní alkoholici," konštatovala sexuologička Danica Caisová. Polícia sa prípadom naďalej zaoberá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy