Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
O detektívne služby je veľký záujem. Žiadajú ich obyčajní ľudia, súkromné firmy aj politické subjekty
Zdielať na

O detektívne služby je veľký záujem. Žiadajú ich obyčajní ľudia, súkromné firmy aj politické subjekty

BRATISLAVA / O detektívne služby je u nás aktuálne veľký záujem. Na Slovensku existuje viacero detektívnych firiem. Tie oslovujú nielen obyčajní ľudia, či súkromné firmy, ale aj politické subjekty. Ich ceny sa pohybujú v stovkách eur.

Miesto práce, pravidelné zvyky človeka, či možný okruh známych. Aj tieto informácie bývajú kľúčové pre detektívne kancelárie na to, aby zistili to, čo potrebuje ich klient.


"Našou prioritou sú partnerské problémy, povedzme to otvorene-nevera, čiže to je to, čo ľudí vždy trápilo a bude trápiť a kvôli tomu nás najviac oslovujú," hovorí súkromný detektív Vladimír Vlčák.

Okrem spomínaných problémov v partnerských vzťahoch riešia i prípady gamblerstva či závislosti. Súkromný detektív s kolegami napríklad nedávno pomohol rodičom, ktorí mali podozrenie, že ich syn skĺzol do konzumácie tvrdých drog. Ich obavy sa napokon potvrdili.

"Tým, že sme sa do toho včas dostali naozaj na poslednú chvíľu, povedal by som o minútu dvanásť, dokázali rodičia zareagovať veľmi dobre a zastaviť to konanie. Aká bude budúcnosť, to ja neviem. Ale bez toho, aby sme sa do toho pustili by prepásli aj tú poslednú šancu," objasnil Vlčák.

Cena za tieto služby je rôzna. Sledovanie osoby sa napríklad pohybuje od 20 eur na hodinu. "Musia sa pridržiavať licencie, ktorú majú získanú, a ktorá im bola udelená. Tam je sledovanie možné samozrejme len vo verejných priestoroch," uviedla rektorka Akadémie policajného zboru v Bratislave, Lucia Kurilovská.

V prípade nezvestných ľudí sa môže ľahko stať, že po jednej osobe pátrajú okrem policajtov aj detektívne kancelárie. "V prípade, ak by išlo o pátranie po osobe, ktorá je hľadaná z dôvodu trestnej činnosti, tak je potrebné, ak majú informácie k hľadanej osobe, alebo o jej pobyte, oznámiť tieto informácie polícii," dodal hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy