Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Chatári nechcú veľmi dvíhať ceny. Ľudia majú podľa nich menej peňazí
Zdielať na

Chatári nechcú veľmi dvíhať ceny. Ľudia majú podľa nich menej peňazí

VYSOKÉ TATRY / Začiatok letnej sezóny vo Vysokých Tatrách sa raketovo blíži. A podobným tempom rastú na Slovensku aj ceny. Napriek tomu chatári tvrdia, že zdražovať veľmi nebudú. Lebo ľudia už jednoducho majú menej peňazí.

14. júna končí sezónna uzávera. Všetci veria, že táto sezóna sa bude aspoň približovať tým, ktoré boli pred pandémiou koronavírusu.

Aj v oblasti chatárstva sa, tak ako v každom odvetví, budú postupne zvyšovať ceny. Chatári ich ale nechcú zvyšovať radikálne. "V plnom objeme preniesť toto zdražovanie do našich cien bude nutné, ale na druhej strane musí byť veľmi citlivé, pretože naozaj je to vidieť, že kúpna sila u ľudí klesá a strach panuje," uviedol chatár zo Zeleného plesa, Tomáš Petrík.

S plynom si zatiaľ hlavu nelámu, keďže používajú propánbután, ale vyskytol sa aj nečakaný environmentálny problém, a to plastové zálohované fľaše. "Bolo by pre nás jednoduchšie, aby sme ich nejakým spôsobom mohli vracať na recykláciu, pretože pre nás toto je problém- nosiť vzduch," dodal Petrík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy