Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obeť zomrela po siedmich ranách nožom. Útočník tvrdí, že sa bránil
Zdielať na

Obeť zomrela po siedmich ranách nožom. Útočník tvrdí, že sa bránil

TRNAVA / 7 rán nožom do hrude, no tvrdí že je nevinný. Bohuš, ktorý zniesol zo sveta kamaráta, sa postavil pred súd. Tvrdí, že sa len bránil pred nebohým, ktorý si s ním prišiel vybaviť účty s bejzbolovou palicou.

Podľa obžaloby 41-ročný Bohuš zo Sokoloviec pred dvoma rokmi v septembri pripravil 7 ranami nožom o život svojho kamaráta Mária. Čepeľ noža mala 16 centimetrov a jedna z rán ho zasiahla aj priamo do srdca. Krvavá dráma sa odohrala v dielni na pozemku rodinného domu. Útoku mala predchádzať hádka. Nebohý Mário mal preskočiť plot a s bejzbolovou palicou si chcel s Bohušom vybaviť účty. Vraj mu dlžil peniaze. "Údajne išiel po peniaze. 18-tisíc sa spomínalo," povedal brat nebohého. 

"Prišiel pomstiť kamaráta, ktorý sa bol som mnou kúpať a on sa utopil. Nemalo to s drogami nič spoločné? Nič s drogami nič! Ja som mu žiadne peniaze nebol dlžný," uviedol obžalovaný. "Tu v podstate zabil dvoch ľudí. Mame srdce zabil a brata nám zabil," povedal brat nebohého. Obžalovaný tvrdí, že je nevinný a iba sa bránil pred útokom bejzbalkou. "Čiže aj keď tam bol použitý nôž, na druhej strane bola bejzbalová palica, čiže myslíme si, že to konanie spĺňa nutnú obranu," uviedol obhajca obžalovaného Juraj Gavalec. 

Bohuš sa do väzby dostal až po roku od smrti Mária. Policajti si poňho prišli po rekonštrukcii skutku. Pri razii našli v garáži aj vyrobenú bombu. V dome, sa už aj v minulosti stala jedna tragédia. Pri varení pervitínu vybuchla propán-butánova fľaša. Explózia vtedy roztrhala 29-ročného muža. Obžalovaný od výbuchu poriadne nepočuje na jedno ucho a na jedno oko je takmer slepý. Pojednávanie v tejto kauze bude pokračovať 7. júna. Obžalovanému hrozí až 20 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy