Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dramatické chvíle na diaľnici: V plameňoch sa ocitol ťahač s cisternou, boli v nej tisícky litrov paliva
Zdielať na

Dramatické chvíle na diaľnici: V plameňoch sa ocitol ťahač s cisternou, boli v nej tisícky litrov paliva

DIAĽNICA D1 / Ťahač s cisternou, ktorý prevážal tisícky litrov paliva, začal počas jazdy horieť. Požiar vypukol na diaľnici neďaleko Levoče. Vodič, ktorý mal s cisternou namierené k čerpacej stanici, odstavil kamión pri zvodidlách a zavolal hasičov.

​Z kabíny vodiča sa začalo počas jazdy dymiť. Privolaní hasiči zasahovali v dýchacích prístrojoch. S požiarom bojovali dve posádky, hasili vodou aj penou. "Vodou sa prioritne ochladzovala nádrž a hasilo sa s penidlom," informuje veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Levoči Martin Vaľko. 

Cisternu, ktorá bola plná paliva, sa hasičom podarilo pred plameňmi ochrániť. Ťahač bol v čase ich príjazdu celý v plameňoch. "Po vytvorení posilových jednotiek bol vytvorený ďalší prúd pomocou ktorého sa ochladzovala nádoba s horľavou látkou. Hrozilo poškodenie palivovej nádrže pri dlhšom požiari, ale k tomu nedošlo," informuje Vaľko. 

V cisterne bolo približne 33-tisíc litrov paliva, nafta aj benzín. Odviezť ju museli náhradným ťahačom a ten, ktorý pri požiari úplne zhorel, odtiahli. Premávka na diaľnici bola dovtedy obmedzená na jeden jazdný pruh.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy