Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
300-metrový pád pod vrcholom Veľkého Rozsutca: Mladá žena sa pošmykla pri fotení východu slnka
Zdielať na

300-metrový pád pod vrcholom Veľkého Rozsutca: Mladá žena sa pošmykla pri fotení východu slnka

MALÁ FATRA / Partia mladých ľudí sa skoro ráno o pol piatej vybrala na Veľký Rozsutec v Malej Fatre. Chceli stihnúť nádherné výhľady, no fotografie vychádzajúceho slnka, ktoré urobila 22-ročná dievčina mohli byť jej poslednými.

Partia kamarátov sa už vracala z veľkého Rozsutca, mladá dievčina sa zrejme pošmykla a nasledoval tristo metrov dlhý pád Jej kamaráti pád nevideli, dievča zrazu zmizlo, zazreli ju, až keď už ležala na snehovom poli. Volali záchranárov. "Myslím, že mala šťastie, že skaly boli pokryté snehom. Padala na južnú stranu Veľkého Rozsutca," informuje z Horskej záchrannej služby Malá Fatra Jozef Dávidík. 

Vrtuľník pristál na heliporte. Na palubu vzal horského záchranára a spoločne leteli k Rozsutcu."Ja som vystupoval z paluby ako prvý, som zhodnotil, že môže vystúpiť aj lekár. Nebolo to nebezpečné a šmykľavé, vystúpila aj lekárka. Skontroloval som stav pacienta," hovorí Dávidík. Po evakuácii z miesta bola preložená na palubu vrtuľníka a prevezená do žilinskej nemocnice.  "Pacientku čaká náročná operácia panvy,"  informovala hovorkyňa FNsP Žilina Lenka Záteková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy