Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Lyžiarov ohrozoval snežný skúter bez vodiča
Zdielať na

Lyžiarov ohrozoval snežný skúter bez vodiča

MLYNKY / Víkendová lyžovačka sa na Mlynkách zmenila na poriadnu drámu. Dolu svahom sa rútil snežný skúter, na ktorom nik nesedel. Ušiel totiž opitému vodičovi. Okrem alkoholu muž porušil aj prevádzkový poriadok lyžiarskeho strediska.

Vskutku strašideľný pohľad sa naskytol lyžiarom na svahu Mlynky v okrese Spišská Nová Ves. Skúter bez vodiča zastavil až turniket pri vleku, do ktorého nabúral.

"Rútilo sa to na ľudí, ja som mala dojem, že do nich to normálne vrazilo. Tí ľudia odskakovali. Ja som sa potom pýtala, jedna mamička hovorila, že tri deti tam mala. Na to jedno išiel priamo skúter, ona ho stihla dať preč," opisuje situáciu Libuša Puškárová, svedkyňa incidentu. 

Podľa návštevníčky strediska aj prevádzkovateľa bolo šťastím, že sa po svahu ozýval krik. Ľudia tak stihli pred rútiacim sa strojom uskočiť. Jedna lyžiarka však ostala zranená na zemi.

Hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová vraví: "Aj napriek tomu, že 42-ročná žena sa v obave o svoj život a zdravie snažila zrážke so skútrom vyhnúť, po tom, čo skúter narazil do turniketu, slúžiaceho na prechod ľudí a napínacích sietí, došlo po napnutí k uvoľneniu laminátovej tyče, zabezpečujúcej napnutie ochrannej siete, a tyč udrela poškodenú ženu do oblasti hlavy."

Svedkyňa Libuša Puškárová dodáva: "Mala napuchnutú hlavu a rameno. Tak tí záchranári už budú vedieť. Tak ju do nemocnice viezli."

Bianka Krejčíová, hovorkyňa siete nemocníc povedala: "Pacientka privezená do rožňavskej nemocnice utrpela ľahšie zranenia. Zostáva hospitalizovaná v nemocnici na pozorovaní."

Žena, ktorá sa lyžovala s dvoma deťmi, utrpela tržné poranenie hlavy. Vyšetrenia v nemocnici neukázali žiadne vážnejšie následky úrazu.

Prevádzkovateľ tohto menšieho lyžiarskeho strediska mimo kamery odsúdil konanie muža. Vodič skútra porušil aj prevádzkový poriadok strediska.

"Vodič snežného skútra, ktorý na svahu s 1,10 promile alkoholu v dychu nemal čo hľadať, nezvládol jeho riadenie, zo skútra spadol na zem," vraví Lenka Ivanová.

Nezabezpečný a nebrzdený stroj sa dal následne do pohybu a skúter mu ušiel dolu svahom. Nálepkovskí policajti začali trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vodiča snežného skútra zadržali, skončil v policajnej cele

Lenka Ivanová dodáva: "Nie je však vylúčené, že po stanovení doby liečenia i vykonaní ďalších procesných úkonov bude trestné stíhanie, i prípadné obvinenie, rozšírené o ďalšie skutky."

Snežné skútre sú problematické aj z hľadiska legislatívy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy