Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mŕtvy muž v aute: Telo hľadaného slovenského policajta našli v Poľsku
Zdielať na

Mŕtvy muž v aute: Telo hľadaného slovenského policajta našli v Poľsku

NOVÝ TARG / POĽSKO / Z Poľska k nám dorazila smutná správa. Pátranie po 40-ročnom policajtovi z Nitry sa skončilo tragicky. Počas Silvestrovskej noci našli jeho auto v poľskej obci Ludmiež pri Novom Targu. Telo muža so strelnou ranou bolo v batožinovom priestore.

Pátracia akcia bola rozsiahla

Keďže po mužovi nebolo ani stopy, rozbehla sa rozsiahla pátracia akcia. Muž mal so svojím autom odísť z domu ešte 20. decembra a odvtedy sa nikomu neozval. Slovenskí policajti po ňom vyhlásili pátranie. Poľskí policajti s hasičmi prehľadávali terén v okolí miesta, kde našli auto. "Niekoľko hodín policajti, hasiči a ďalší prehľadávali okolitý terén, avšak muža sa nepodarilo nájsť. Nakoniec sa policajti rozhodli odtiahnuť auto," informovala poľská novinárka Teresa Gut. 

Poľskí policajti objavili telo muža až po tom, ako auto odtiahli na policajné záchytné parkovisko. "Miestni policajti skúmali auto z dôvodu podozrenia z krádeže. Počas snímania odtlačkov prstov bolo v batožinovom priestore objavené telo muža so strelným zranením a vedľa neho ležala pištoľ," poznamenal hovorca polície v Krakove Bartosz Izdebski. 

Išlo o príslušníka polície 

To však nebolo všetko. Podľa informácií TV JOJ má ísť o príslušníka Policajného zboru Slovenskej republiky a jeho služobnú zbraň. Tomu majú nasvedčovať aj osobné veci nájdené v aute. "Vedľa muža sa nachádzala aj služobná legitimácia a dokumenty potvrdzujúceho jeho totožnosť. Išlo o 40-ročného obyvateľa Slovenska," doplnila Gut. 

Veľmi podozrivá okolnosť

Podozrivé je, že telo muža sa nachádzalo v zamknutom kufri auta. Policajti z kriminalisticko-expertízneho útvaru v Krakove prišli na miesto v priebehu niekoľkých hodín. "Strelná rana, ktorú mal nájdený muž, veľmi znepokojila policajtov, nakoľko v danej chvíli nemohli nič vylúčiť. Celú noc boli vykonávané procesné činnosti," uviedol Izdebski. 

Cudzie zavinenie je nateraz mimo hru 

Spôsob, akým bolo telo muža objavené, vzbudzuje pochybnosti. Polícia nateraz vylúčila cudzie zavinenie. "Z prvých informácií, ktoré máme k dispozícii vyplýva, že pravdepodobne mohlo dôjsť k samovražde. Poľská polícia nateraz vylúčila cudzie zavinenie," upresnil Izdebski. "Na objasnení okolností tohto prípadu intenzívne spolupracujeme s poľskou políciou. Nateraz nemôžme poskytnúť verejnosti viac informácií," uviedla hovorkyňa krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy