Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragédia v Bratislave: Podľa informácií TV JOJ mala pod vlak skočiť žena
Zdielať na

Tragédia v Bratislave: Podľa informácií TV JOJ mala pod vlak skočiť žena

BRATISLAVA / Tragická nehoda sa stala po šiestej hodine večer na železničnom koľajisku v smere z hlavnej stanice na Vinohrady.

Vo večerných hodinách zastavil vlak, ktorý vyrazil z hlavnej vlakovej stanice v Bratislave v smere na Vinohrady. Vlak, ktorý smeroval do Budapešti, do cieľovej stanice načas nedorazil. Krátko po štarte z Bratislavy spozoroval rušňovodič v koľajisku, len 30 metrov pred expresom, 68 - ročnú ženu. Síce použil rýchlobrzdu, no zrážke žiaľ nezabránil. "O 18:02 h po odchode z Bratislavy hl. st. (v úrovni rušňového depa Bratislavy) vlak zrazil a usmrtil osobu v koľajisku. Doprava je prerušená v úseku Ba hl.st. - odbočka Močiar, jazda vlakov variantne cez odbočku Vinohrady," informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč. 

​"Po príjazde hasičskej jednotky sme vykonali prieskum, kde bolo zistené, že osoba má zranenia nezlúčiteľné so životom," uviedol veliteľ zásahu Dušan Kľúčik. Na miesto preto vyrazil obhliadajúci lekár, ktorý oficiálne konštatoval smrť. Nepomohlo ani hlasné trúbenie v rámci výzvy rýchlo ujsť z koľajiska, ktoré počuli obyvatelia žijúci v bezprostrednej blízkosti. "U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška na zistenie prítomnosti alkoholu s negatívnym výsledkom," informoval hovorca polície Michal Szeiff. Ďalšie okolnosti tragédie sú v štádiu vyšetrovania. 

Za posledných 5 rokov ukončilo zo svojej vôle život viac ako 2 500 ľudí. Psychológovia vyzývajú ľudí, aby v prípade ťažkých životných okolností neváhali osloviť o pomoc odborníkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy