Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Hrôza v Žiline: Obrovské plamene zachvátili jednu z bytoviek, oheň sa rýchlo rozširuje
Zdielať na

Hrôza v Žiline: Obrovské plamene zachvátili jednu z bytoviek, oheň sa rýchlo rozširuje

ŽILINA / Krátko pred jedenástou predpoludním začal horieť bytový dom na sídlisku Hájik v Žiline. Obrovské plamene bolo vidieť už z diaľky. Hasičom prácu komplikoval mimoriadne silný vietor. Ten spôsobil že oheň zasiahol aj susedný byt.

Na žilinskom sídlisku Hájik vznikol požiar v jednom z bytových domov. Informáciu potvrdil hovorca mesta Vladimír Miškovčík. Podľa očitých svedkov plamene zasiahli najvyššie poschodie, obyvatelia sú postupne evakuovaní. Na mieste už zasahujú hasiči, ktorí sa snažia požiar zlikvidovať. "Zľakla som sa lebo som si spomenula na to čo bolo v Prešove, nebol to výbuch, hneď to horelo a dymylo do toho fúkal ten vietor hrozné to tu vyzeralo," povedala obyvateľka.  

Bytový dom na Ulici Juraja Hronca je vo vlastníctve mesta, nachádza sa v ňom 12 dvojizbových bytov. „Požiar zasiahol najvyššie poschodie, oheň sa rozšíril z balkóna bytu. Nikto z obyvateľov domu sa nezranil. Na mieste je evakuačný autobus, kde budú postupne zhromažďovaní obyvatelia postihnutých bytov," uviedol Miškovčík. Doplnil, že v najbližších hodinách zasadne krízový štáb mesta, ktorý v súvislosti s požiarom vyhlási mimoriadnu situáciu. "Plamene boli celkom vysoké, to dva byty akoby chytilo z jednej strany druhej strany," uviedla obyvateľka sídliska. 

Hasičom komplikoval likvidáciu požiaru mimoriadne silný vietor. "Vietor to veľmi komplikoval už od príchodu bolo zadymenie," povedal veliteľ zásahu HaZZ Žilina Miroslav Korduliak. Hasiči požiar lokalizovali približne hodinu po jeho vzniku, konštrukciu strechy museli rozobrať a vyhľadávali skryté ohniská. "Byty na piatom podlaží sú neobývateľné musí sa im hľadať náhradné ubytovanie," povedal riaditeľ KZ HaZZ Žilina Jaroslav Kapusniak. 

Z 24 ľudí požiadalo o náhradné ubytovanie len jedna trojčlenná rodina tej mesto pridelí dočasný jednoizbový byt popoludní zasadne krízový štáb. "Kým nepríde statik tak nie je možné aby sa ľudia vrátili do svojich bytov," povedal primátor Žiliny Peter Fiabáne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy