Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nočná streľba na Kysuciach skončila tragicky: Policajt pri zásahu smrteľne zranil unikajúceho vodiča
Zdielať na

Nočná streľba na Kysuciach skončila tragicky: Policajt pri zásahu smrteľne zranil unikajúceho vodiča

DUNAJOV / Na Kysuciach sa včera v noci strieľalo. Policajti použili služobné zbrane potom, čo do nich narazil vodič auta, ktorého sa pokúšali zastaviť. Jedného z policajtov šofér zrazil. Policajt ešte stihol vystreliť smerom na auto a guľka šoféra zranila smrteľne. Prípad už preveruje inšpekcia ministerstva vnútra.

Policajti dostali informáciu o vodičovi, ktorý jazdil po Dunajove zo strany na stranu. Keď sa ale pokúšali Michala zastaviť, ten im vysokou rýchlosťou úzkymi uličkami Dunajova unikal, narazil aj do služobného auta a keď policajti vystúpili, jedného z nich zrazil.

"Pri udalosti došlo k zraneniu policajta, ktorý je hospitalizovaný v nemocnici," povedala hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová. "Utrpel pomliaždeniny končatín," povedal Martin Šenfeld, riaditeľ Kysuckej nemocnice Čadca. 

Policajti na auto šoféra pochádzajúceho z Lodna vystrelili zo služobnej zbrane vraj dvakrát, jedna zo striel michala zasiahla smrteľne. "Môžeme potvrdiť, že boli použité donucovacie prostriedky a to služobná zbraň," povedala Zuzana Hrabovská, MINV SR. 

"Záchranári mužovi už nedokázali pomôcť," uviedla Alena Krčová hovorkyňa OS ZZS. Na miesto okrem vyšetrovateľ z kriminálky prišla aj Inšpekcia ministerstva vnútra. "Úrad inšpekčnej služby už v tomto prípade koná vyšetrovateľ zhromažďuje a analyzuje všetky dostupné dôkazy pre objasnenie skutku," dodala Hrabovská. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy