Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Majiteľ domu chcel ohňom zničiť osie hniezdo. Nechtiac sa mu podarilo zapáliť aj strechu
Zdielať na

Majiteľ domu chcel ohňom zničiť osie hniezdo. Nechtiac sa mu podarilo zapáliť aj strechu

ZVOLEN / Chcel sa zbaviť ôs, miesto toho si podpálil dom. Hasiči aj dobrovoľníci zasahovali v obci Dolné Breziny pri Zvolene. Na staršom dome zhorela strecha. Nešťastný majiteľ nám povedal, že mal v múre osie hniezdo, ktoré chcel zničiť.

Hustý dym bolo vidieť z diaľky. Ulicu, v ktorej horela strecha rodinného domu v Dolných Brezinách, blokovali hasiči s technikou, ktorí sa snažili plamene dostať pod kontrolu.

"Po príjazde na miesto udalosti bolo zistené, že sa jedná o požiar v treťom štádiu horenia. Jednotky zasahujú z hasičskej stanice Zvolen, Pliešoviec, Banskej Bystrice," informoval Igor Katreniak z Hasičského zboru Zvolen. 

Všetko mali spôsobiť osy. Ako nám povedal nešťastný majiteľ domu, pokúšal sa sám svojpomocne zbaviť osieho hniezda, ktoré našiel v múre. "Mal som vo voliére, kde mám psa osy - v stene. Tak som chytil plyn, musel sa hore dostať plameň a začala horieť strecha," vysvetlil čo sa stalo majiteľ domu. Bola to vraj iba chvíľa, kým stihol akokoľvek zareagovať horela už celá strecha. "Od toho ako som tam vopchal ten plyn, fukol som tak sa to po chvíľke chytilo," doplnil majiteľ.

Hasenie komplikovala hasičom voda, tú museli voziť cisternami z neďalekého potoka. "V hydrantovej sieti v obci sa nenachádza dostatok hasebnej látky. Je nutné ju dovážať z blízkeho vodného zdroja," uviedol Igor Katreniak. Hrozilo, že sa oheň rozšíri aj na vedľajší novopostavený dom. Plamene ohrozovali aj zaparkované auto, ktoré ale stihli hasiči vytlačiť na dvor skôr ako sa zrútila strecha. Snaha zbaviť sa osieho hniezda vyšla majiteľa poriadne draho. Škody počíta na tisíce eur. "Tak veľké škody, celá strecha je preč," konštatoval majiteľ domu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy