Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bezdomovca mal sexuálne napadnúť, surovo dobiť fľašou a poskákať po ňom. Dominik (15) sa k vražde priznal
Zdielať na

Bezdomovca mal sexuálne napadnúť, surovo dobiť fľašou a poskákať po ňom. Dominik (15) sa k vražde priznal

VEĽKÝ KRTÍŠ / Banskobystrickí kriminalisti obvinili z vraždy staršieho muža iba 15ročného mladíka. Žiak základnej školy sa na výsluchu priznal, že 60-ročného muža surovo dobil fľašou a poskákal po ňom. K vražde došlo ešte v júli, pri autobusovej zastávke vo Veľkom Krtíši.

Má iba 15 rokov, za pár dní si mal sadnúť do školskej lavice, miesto toho ale skončil na policajnom oddelení. Dominika z Veľkého Krtíša zadržali kriminalisti a previezli do Banskej Bystrice. Útly mladík aj napriek nízkemu veku čelí mimoriadne vážnym obvineniam. 

"V prípade vraždy z konca júla sme už zistili páchateľa," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Dobité telo 60-ročného Miroslava našli pri autobusovej zastávke vo Veľkom Krtíši. Išlo o miestneho bezdomovca, ktorý tam prespával. Podľa informácií TV JOJ mal mladík Miroslava sexuálne napadnúť, potom ho surovo dobil sklenenou fľašou a poskákal po ňom. Bezvládne telo našli náhodní okoloidúci.

"Policajti s autami, veľa ich tam bolo, vyzeralo to ako vražda," uviedla svedkyňa.


Dominik mal v minulosti problémy v škole, viackrát prepadol a po prázdninách mal nastúpiť do šiestej triedy. Kým ho policajti zadržali dopustil sa aj viacerých krádeží. Na výsluchu na polícii sa ku vražde bezdomovca priznal. S miestom činu a obeťou ho spojilo množstvo zaistených biologických stôp.

"Krajský policajný vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy 15 ročného chlapca z Veľkého Krtíša a prebehajú ďalšie procesné úkony,"  skonštatovala policajná hovorkyňa Faltániová.

Vyšetrovateľ bude pre mladíka žiadať väzbu, o tej bude rozhodovať Okresný súd v Banskej Bystrici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy