Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nevinného muža zabili a chceli sa mu pozrieť na mozog: Slovákom za brutálnu vraždu hrozí doživotie
Zdielať na

Nevinného muža zabili a chceli sa mu pozrieť na mozog: Slovákom za brutálnu vraždu hrozí doživotie

PEZINOK / Vraždili, aby zistili, aký je to pocit niekoho zniesť zo sveta. Nebohého muža ubili na smrť a chceli sa mu pozrieť na mozog. Tragédia sa odohrala ešte začiatkom roka v Martine. Kauza dvoch kamarátov miery pred senát Špecializovaného trestného súdu. Pojednávanie sa začne už o niekoľko týždňov. Mužom hrozí doživotie.

​Brutálny spôsob vraždy sa navždy zapíše do histórie Slovenskej kriminalistiky. Nevinného 47-ročného Jozefa z Dubového si Rudolf spoločne s Milanom vytipovali na čerpacej stanici v Martine. Spoločne z pumpy odišli do starého krytu, kde si mali vypiť. Za malú chvíľu mu oznámili, že zomrie. Jeden z dvojice ho udrel do hlavy a po pästnom súboji druhý zobral do rúk drevený hranol, s ktorým ho ubil na smrť.

"Keď ešte žije a niekto mu takto robí, ja si to neviem uvedomiť, to strašné, strašné to bolo, len trpel," povedala matka nebohého. Keď Jozef nehybne ležal na zemi, jeden z mladíkov sa chcel uistiť, že je mŕtvy. Zobral sklenenú črepinu, s ktorou mu podrezal krk. Neskôr mal črepinu podať kamarátovi so slovami, že ešte chce vidieť jeho mozog. "Tá motivácia preukazuje absolútnu neúctu k ľudskému životu," vyjadril sa špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. "Ja som decko na to nechoval, aby ho takto skaličili, najprísnejší trest, najprísnejší trest," povedal otec nebohého.

Rudo s Milanom po vražde telo nebohého Jozefa, ktorý pracoval ako murár, ukázali svojim kamarátom. Pravdepodobne aj to zohralo svoju rolu a dvojicu zadržala Národná kriminálna agentúra. Dvojicu obvinili z úkladnej vraždy. Od tej doby sú vo väzbe. Pred pár týždňami na nich špeciálny prokurátor podal obžalobu. Senát Špecializovaného trestného súdu si už spis v kauze tejto mimoriadne brutálnej vraždy naštudoval a vytýčil aj termín. Pojednávať sa začne 9. septembra v Pezinku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy