Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ďalší utopený v lome pri Poprade. O život prišiel 39-ročný potápač
Zdielať na

Ďalší utopený v lome pri Poprade. O život prišiel 39-ročný potápač

POPRAD / Bývalý lom v Poprade má ďalšiu obeť. Koncom júna sa tam utopil 18-ročný mladík a dnes popoludní prišiel o život 39-ročný potápač. Čo sa pod hladinou stalo, už preveruje polícia.

"Všimol som si že oživujú. Prišli policajti, sanitka s pomocou člna vyťahovali potápačskú výstroj," povedal svedok Ján, ktorý sedel na druhom brehu. Hasiči a záchranári bojovali o život muža takmer hodinu. 

"Záchranári mali k dispozícii resuscitačný prístroj, takže my sme len pomáhali. Oživovanie trvalo 40 minút," uviedol veliteľ zásahu OR HaZZ Poprad Pavol Gavlák. Ešte pred príchodom záchranárov sa potápačovi snažili pomôcť náhodní okoloidúci aj mestskí policajti s defibrilátorom. 

Len pred pár dňami sa na tom istom mieste utopil 18-ročný chlapec. "Je to neuveriteľné a ešte k tomu človeku, ktorý má nejaké skúsenosti," uviedol vedúci profesionálnych potápačov PK Vodnár Pavol Svitánek.

Nebohý do žiadneho klubu nepatril a prišiel do lomu sám a pridal sa k ďalšej trojčlennej skupine potápačov. Pri potápaní sa od skupiny oddelil, chlapi si po pár minútach všimli, že niečo nie je v poriadku. Rýchlo doplávali k mužovi, ten už nereagoval, preto ho rýchlo vytiahli z vody. Nikto zatiaľ nevie čo sa 39-ročnému mužovi mohlo stať. "Hlavná zásada potápača je: nikdy sa nepotápaj sám. Vždy by mal mať každý potápač kolegu," dodal Svitánek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy