Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Policajná naháňačka pri Snine: Ukrajinec skoro zrazil policajta
Zdielať na

Policajná naháňačka pri Snine: Ukrajinec skoro zrazil policajta

STAKČÍN / Ukrajinský vodič najprv autom takmer zrazil policajta, potom narazil do jeho služobného vozidla. Odohralo sa to v obci Stakčín. Vyčíňanie ukrajinského vodiča sa tým však neskončilo. Začala sa naháňačka, počas ktorej ohrozil aj životy ostatných vodičov. Muž skončil v CPZ-tke a v prípade vedú policajti trestné stíhanie pre zločin útoku na verejného činiteľa.

Policajti spozorovali neďaleko Sniny osobné auto, ktoré sa presúvalo vysokou rýchlosťou. Bolo zjavné, že vezie ťažký náklad. Vozidlo malo čierne fólie a nebolo možné určiť, čo alebo koho preváža. Hliadka v tom čase prehľadávala terén kvôli nelegálnym migrantom. Podozrivé auto preto začali prenasledovať.

"V obci Stakčín sa policajtom podarilo vozidlo predbehnúť, pričom vodičovi dali pokyn na zastavenie," uviedla hovorkyňa RHCP Sobrance Agnesa Kopernická. Vodič síce zastavil, no žiadnu z ďalších policajných výziev už nerešpektoval. "Zamkol sa vo vozidle a následne prudko vyrazil vpred v smere priamo na jedného z policajtov," dodala Kopernická. "Našťastie sa duchaprítomnému policajtovi podarilo odskočiť," povedala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Náraz bol viditeľný na policajnom aute, do ktorého Ukrajinec nabúral. "Vozidlo následne narazilo do služobného motorového vozidla, ktoré na viacerých miestach poškodilo," povedala Kopernická. Ukrajinský vodič sa dal vzápätí na útek. Vysokou rýchlosťou pokračoval smerom na obec Kalná Roztoka a svojou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Naháňačka sa skončila po zhruba 15-tich kilometroch.

"Vodič bol hliadkou prenasledovaný až do obce Ubľa, kde bol zablokovaný druhou hliadkou, ktorá mu znemožnila ďalšiu jazdu," uviedla Ligdayová. Na výzvy policajtov, aby vypol motor a vystúpil z vozidla nereagoval a kládol aktívny odpor. "Voči vodičovi boli v zmysle zákona použité donucovacie prostriedky," dodala Ligdayová. Humenský vyšetrovateľ vedie v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu útok na verejného činiteľa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy