Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dôchodca nechal na pumpe obálku plnú peňazí. Nič pritom nekupoval
Zdielať na

Dôchodca nechal na pumpe obálku plnú peňazí. Nič pritom nekupoval

TRHOVIŠTE / Muž nechal po sebe na pumpe v okrese Michalove bielu obálku plnú peňazí, hoci si nič nekúpil. Všetko zachytili bezpečnostné kamery. Tento kuriózny prípad sa v piatok odohral na čerpacej stanici v obci Trhovište. Záhadný muž prišiel na pumpu v staršom aute s českými značkami. A zdržal sa iba pár sekúnd.

Šofér najprv pristavil auto k stojanu na tankovanie. V ruke držal obálku a zjavne chcel natankovať. Obálku položil na stojan a vzal tankovaciu pištoľ. Napokon však zrazu odišiel bez toho, aby autu doprial pohonnú látku. Pracovník pumpy si všimol obálku a išiel ju vziať. "Toľko presne tam bolo, 1360 eur," hovorí Marián Križák, majiteľ čerpacej stanice v Trhovišti.

Všetci čakali, že sa o chvíľu vráti. O peňažnom náleze neskôr informovali aj políciu. Zvrat nastal počas nakrúcania reportáže štábom TV JOJ. "Dotyční sa prihlásil na polícii, že ho niekto okradol," povedal Marián Križák.

Dôchodca vôbec netušil kde si obálku zabudol. Pri tankovaní vraj spanikáril a preto rýchlo odišiel. Peniaze mu chýbali až pri ďalšom platení. Dôchodca si už myslel, že je na mizine a musí sa vrátiť domov. Jeho výlet za kamarátmi však vďaka slušným ľuďom môže pokračovať. "Moja žena mi to hovorí, stále, že ja raz stratím všetko," hovorí majiteľ obálky, Ladislav Královec, ktorý mal veľké šťastie v nešťastí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy