Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vražda ženy v kukuričnom poli: Oslobodeného obvineného muža našli mŕtveho po tom, čo proces obnovili
Zdielať na

Vražda ženy v kukuričnom poli: Oslobodeného obvineného muža našli mŕtveho po tom, čo proces obnovili

DRIETOMA / Hlavný podozrivý v prípade brutálnej vraždy mladej úradníčky, ktorej zohavené telo našli pred 21 rokmi v kukuričnom poli, je mŕtvy. Niekoľkokrát oslobodený Peter Ježovica si siahol na život po tom, ako proces znova otvorili.

Peter Ježovica sa pred vyše tromi rokmi tešil krátko po tom, ako ho trenčianske súdy opakovane oslobodili spod obžaloby vo veci brutálnej vraždy 24-ročnej Evy Mikušátovej ešte z leta roku 1999. V súčasnosti je jasné, že to bola predčasná radosť. 50-ročného Ježovicu našli mŕtveho v kroví na lúke nad jeho rodnou obcou Drietoma.

Vtedy sa 46-ročný Peter tešil po tom, ako ho súd oslobodil: "Chcem sa poďakovať svojej rodine a svojmu obhajcovi, ktorý pre mňa urobil všetko." Dnes je všetko inak a podľa informácií TV JOJ sa mal muž zastreliť jatočnou zbraňou. Zásah mal smerovať do hlavy. Podľa jeho bratov nezvládol tlak, ktorý bol naňho vyvíjaný. 

"Myslím si, že už pochopil, že nie je možné zavádzať," uviedla matka zavraždenej Eva Mikušátová. Jeho bratia, aj po smrti Ježovicu, trvajú na tom, že za jeho samovraždou bol neúspešný boj dokázať svoju nevinu. "Tento človek by nikdy nepovedal pravdu. Stále by len klamal," dodala Mikušátová. 

Telo mladej úradníčky, ktorá bola v piatom mesiaci tehotenstva, našli na konci 90-tych rokov v kukuričnom poli pri Drietome. Vrah ju zhodil z bicykla, surovo mlátil do tváre a hrdúsil rukami do bezvedomia. Následne ju znásilnil a uškrtil oceľovým drôtom. Matka zavraždenej Evy hovorí po smrti hlavného podozrivého o božej spravodlivosti, no úplne opačný názor ma Ježovičov bývalý obhajca. Podľa neho sa s dôkazmi manipulovalo a jeho klient bol obeťou vykonštruovanej frašky.

Celý rozhovor s obhajcom sa nachádza vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy