Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Po pätnástich rokoch našli spermiu ako dôkaz vraždy
Zdielať na

Po pätnástich rokoch našli spermiu ako dôkaz vraždy

DRIETOMA / Pred pätnástimi rokmi niekto zavraždil tehotnú ženu z Drietomy. Polícia ju našla ležať nahú v kukuričnom poli. Kauza opäť ožíva na okresnom súde v Trenčíne.

Dvadsaťštyriročná Eva bola na ceste do práce na bicykli. Prepadol ju vrah a zatiahol do kukuričného poľa. Niekoľkokrát ju udrel do tváre a následne znásilnil.

Nastávajúcu matku uškrtil kovovým drôtom, jeho pozornosti neunikli ani zlaté šperky, ktoré mala na sebe. Brutálneho činu sa mal dopustiť dnes štyridsaťtriročný Peter. Hrozí mu výnimočný trest.

Mal sa priznať spoluväzňovi

Obžalovaný vinu popiera. "Nezabil som ju, dokázal to aj detektor lži," bránil sa Peter. Novozískané dôkazy stoja proti nemu. Na oblečení zavraždenej našli experti jednu spermiu. DNA profil sa zhoduje s Petrovým.

Jeho obhajca si myslí, že to, čo nikto nevidel pred pätnástimi rokmi, nemôže vidieť dnes. V prípade vystupuje bývalý spoluväzeň, ktorému sa Peter priznal, že Evu zavraždil. "Nedokážu mi to," mal povedať.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najbližšia rodina zavraždenej je presvedčená o Petrovej vine. Sudca odročil pojednávanie na budúci mesiac, kedy vypočuje ďalších svedkov.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy