Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Oheň, ktorý vypukol na Kysuciach bol v ťažko dostupnom teréne
Zdielať na

Oheň, ktorý vypukol na Kysuciach bol v ťažko dostupnom teréne

KYSUCE / Rozsiahly požiar rúbaniska v nedostupnom teréne likvidovali profesionálni a dobrovoľní hasiči z Kysúc. Plamene zachvátili mladý les a hrozilo, že sa rozšíria aj na českú stranu.

Rozsiahly požiar rúbaniska v nedostupnom teréne likvidovali včera popoludní profesionálni a dobrovoľní hasiči z Kysúc. Plamene zachvátili mladý les a hrozilo, že sa rozšíria aj na českú stranu. Dovedna zasahovalo 60 hasičov.

Rozsiahly požiar likvidovali profesionálni, ale aj dobrovoľní hasiči. Prácu im komplikoval silný vietor. Požiarom bolo zasiahnuté rúbanisko aj mladý les, stúpajúci dym bolo vidieť z diaľky, hasičom likvidáciu rozsiahleho požiaru sťažoval silný vietor, ktorý sa viackrát otočil iným smerom. "Hrozilo, že sa nám rozšíri do korún do starého lesa, horel mladý les a časť rúbaniska," konštatoval veliteľ zásahu HaZZ, Vladimír Stuchlík. "Požiar bol rozdelený na viacero úsekov. Ja som mal velil ľavému úseku. Tam sme ťahali hadice, nejakých 25 hadíc išlo na ľavú stranu a pravá strana bola hasená genfo vakmi," opísal postup hasenia Rastislav Fatura z DHZ Korňa.

Do strmého terénu sa dostali len štvorkolky a staré vetriesky dobrovoľných hasičských zborov. Požiar sa hasičom podarilo lokalizovať o šiestej večer
a úplne uhasiť o pol deviatej. Za hranice Slovenska na českú stranu sa tak našťastie nedostal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy