Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Väzenie v najprísnejšom stupni stráženia miesto pokojného dôchodku. Senior, ktorý vraždil z lásky už pozná svoj trest
Zdielať na

Väzenie v najprísnejšom stupni stráženia miesto pokojného dôchodku. Senior, ktorý vraždil z lásky už pozná svoj trest

BANSKÁ BYSTRICA / Dvanásťročný trest potvrdil Krajský súd v Banskej Bystrici bývalému hasičovi, ktorý zabil soka v láske. Záujem o rovnakú ženu sa skončil tragédiou v lete minulého roka. 72-ročný Jozef vraždil z bezprostrednej blízkosti na ulici medzi panelákmi.


Väzenie v najprísnejšom stupni stráženia miesto pokojného dôchodku. Vysoký trest za vraždu potvrdil krajský súd 72-ročnému bývalému hasičovi Jozefovi potvrdil. Senát zamietol jeho odvolanie, obhajoba argumentovala tým, že pod tragédiu sa podpísal alkohol, ktorý ovplyvnil jeho konanie.

"Krajský súd zamietol odvolanie obžalovaného, rozsudok súdu prvého stupňa potvrdil vo všetkých výrokoch ako zákonný a spravodlivý," uviedol krajský prokurátor.


72-ročný dôchodca zastrelil 64-ročného Ladislava, minulé leto na ulici medzi panelákmi v Banskej Bystrici. Všetko videli šokovaní ľudia zo svojich okien. Strieľal z bezprostrednej blízkosti, jednu ranu zasadil obeti, keď už ležala na zemi. Stopy sa snažil zahladiť a telo odtiahol do kríkov. "Počuli sme výstrel. Prišiel som k oknu a videl som chlapa ležať na zemi a druhý sa tam oháňal s pištolou," uviedol z miesta vraždy svedok. 

Išlo o žiarlivosť, obaja muži mali záujem o ženu, ktorá bola v osudný večer dokonca priamym svedkom vraždy. "Ku skutku sa obvinený nevyjadril, pretože si podľa jeho slov na priebeh skutku vôbec nič nepamätá," informovala obhajkyňa 
Magda Jaňovková.

Na súde ale všetko priznal a svoje konanie oľutoval. Zvrátiť pôvodné rozhodnutie Okresného súdu sa mu ale nepodarilo.

Rozhodnutie je tak právoplatné a nedá sa proti nemu odvolať. Bude si tak musieť odpykať 12 ročný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy