Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V prípade najväčšieho drogového kontrabandu padol prvý verdikt
Zdielať na

V prípade najväčšieho drogového kontrabandu padol prvý verdikt

NITRA / V prípade najväčšieho drogového kontrabandu, ktorý objavili v Nitre, už na súde padol prvý verdikt. Trest si vypočul muž z Holandska, ktorého vydali na Slovensko. Jeden a pol tony pervitínu k nám doviezli minulý rok zo Strednej Ameriky. Ich hodnota na čiernom trhu predstavuje dve miliardy eur.


Polícia v prípade obvinila dvoch mužov z Holandska a skončili u nás vo väzbe. Do mesta pod Zoborom ich minulý rok v októbri z letiska doviezli vrtuľníkom za prísnych opatrení. Ozbrojení kukláči pred budovou súdu uzatvorili celú ulicu.

Jeden z Holanďanov bol vylúčený na samostatné konanie a postavil sa pred okresný súd, v prípade padol aj verdikt.

"Súd mu uložil trest odňatia slobody vo výmere 9 rokov,"
uviedla hovorkyňa súdu Patrícia Mišovič.


Podľa informácií televízie JOJ si muž chce odpykávať trest doma v Holandsku, o tom či to tak bude rozhodnuté ešte nie je. Druhý obvinený zostáva stále vo väzbe.  "V predmetnej veci naďalej prebieha prípravné konanie, na súd nebola podaná obžaloba," dodala Mišovič.



Drogy k nám putovali minulý rok v máji z Mexika cez chorvátsky prístav Rijeka. Ukryté boli v spodných častiach nádrži na kvapalinu. Polícia sa k ním musela doslova prevŕtať.


500 balíkov obsahovalo spolu jeden a pol tony pervitínu v hodnote dvoch miliárd eur. Zásielka mala skončiť v Bratislave,obaja muži ako členovia organizovanej skupiny si u nás založili fiktívnu firmu.

Podľa informácií televízie JOJ drogy ešte zlikvidované neboli a strážia ich policajti. Prípad je stále v štádiu vyšetrovania.

Pozrite si exkluzívne zábery z odhalenia najväčšej drogovej zásielky, ktorú odhalila polícia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy