Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Neznámy útočník polial žieravinou ženu (†39) v Nových Zámkoch, polícia dodnes nepozná vraha
Zdielať na

Neznámy útočník polial žieravinou ženu (†39) v Nových Zámkoch, polícia dodnes nepozná vraha

NOVÉ ZÁMKY / Neznámy útočník polial žieravinou 39-ročnú ženu, ktorá v nemocnici zraneniam podľahla. Stalo sa to pred dvomi rokmi na sídlisku v Nových Zámkoch. Polícia zatiaľ nikoho neobvinila. Tragédiu ešte stále vyšetruje.

Zločin zabitia sa udial na sídlisku pred dvomi rokmi, keď ženu ráno o pol šiestej pri venčení psíka polial žieravinou muž, ktorý sa schovával v neďalekých kríkoch. Adriana mala zasiahnutú tvár i dýchacie cesty, v nemocnici zraneniam podľahla.

Pred dvomi rokmi polícia preverovala aj jej bývalého partnera, s ktorým sa krátko pred tým rozišla. Muž z Komárna mal na čas útoku alibi – zdržiaval sa v zahraničí, aj keď ešte deň predtým ho videli susedia doma. "Môže sa stať, že dva roky je veľmi dlhá doba, keď ešte ani žiadna osoba nebola obvinená, ale keď v tejto trestnej veci nebolo prerušené trestné stíhanie, znamená to, že sú v pláne určité dôkazy, ktoré by chceli policajti uskutočniť," vysvetlila rektorka Akadémie Policajného zboru v Bratislave Lucia Kurilovská. 

Polícia zatiaľ doteraz v súvislosti s prípadom doteraz nič zásadné nezverejnila. "Okolnosti tejto tragédie sú naďalej v štádiu vyšetrovania. Hneď, ako to procesná situácia umožní, poskytneme verejnosti bližšie informácie," uviedla policajná hovorkyňa Viktória Borloková. 

Dokonca ani informáciu, či išlo skutočne o kyselinu sírovú, ktorá sa používa ako elektrolit do autobatérií, nám nepotvrdili. "Aj po dvoch rokoch sa môže stať, že sa nájde osoba, ktorá k tej veci vie povedať určité skutočnosti, ktoré konkrétnemu svedkovi sa nemusia zdať, že sú potrebné, aj svedectvo takejto osoby môže dať dohoromady tú mozaiku," upresnila Kurilovská. 

Zatiaľ nevylúčili ani to, že išlo o útok na objednávku.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy