Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Špecializovaný trestný súd rozhodol o vzatí do väzby muža obvineného z objednávky vraždy
Zdielať na

Špecializovaný trestný súd rozhodol o vzatí do väzby muža obvineného z objednávky vraždy

PEZINOK / Dnes popoludní sa pred sudcu postavil muž, ktorý si mal ešte v roku 2013 objednať vraždu muža z Gelnice. Streľbou z auta sa ho na kopci Jahodná pri Košiciach pokúsili zavraždiť v podsvetí známy Róbert Nigut. On i jeho vodič sú úž odsúdení. Údajný objednávateľ bol doteraz na slobode.

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku dnes rozhodli o vzatí do väzby Radovana Vargu. Muž je obvinený ako údajný objednávateľ vraždy. "V obci Jaklovce zadržali R. V., obvineného z objednávky úkladnej vraždy. Mal sa jej dopustiť v štádiu pokusu formou účastníctva ešte v roku 2013. Miestom vraždy mal byť kopec Jahodná pri Košiciach," uviedla polícia vo svojej tlačovej správe.

Po viac než troch hodinách sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku rozhodol o väzbe pre obvineného Radovana Vargu. Obvinený je z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu. V polovici augusta 2013 sa mali na základe jeho objednávky pokúsiť zavraždiť muža z Gelnice. Počas naháňačky sa ho streľbou zo samopalu pokúsil zavraždiť už odsúdený Róbert Nigut. Jeho vodičom bol Gabriel Hojsák. Našťastie muža smrteľne nezranili. V stredu Radovana Vargu zadržali kukláči z dome v Jaklovciach. Dnes o druhej hodine popoludní predstúpil pred sudcu, ktorý rozhodoval o jeho väzbe. "Dôvodom väzby je obava z úteku a ovplyvňovania svedkov, teda úteková a kolúzna väzba. Sudca neprijal písomný sľub obvineného a nenahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka," informovala hovorkyňa ŠTS, Katarína Kudjaková. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený podal voči nemu sťažnosť, o ktorom rozhodne Najvyšší súd SR. Radovan Varga už raz, koncom roka 2013 skončil vo väzbe, z ktorej ho prepustili. Vtedy to nebolo pre podozrenie z objednávky vraždy, ale pre údajné kšeftovanie s fiktívnymi faktúrami. S komplicmi sa mal vtedy obohatiť o približne 200M korún slovenských.

Za tento skutok už boli odsúdení jeho vykonávatelia. Strelcom mal byť jeden z najnebezpečnejších mužov slovenského podsvetia, ktorý bol spájaný s gangom Okoličányovcov - Róbert Nigut prezývaný ako Luciano. Vodičom pri pokuse vraždy bol odsúdený Gabriel Hojsák taktiež spájaný s gangom. "Za tento skutok už boli odsúdení jeho  vykonávatelia. Strelec Róbert Nigut na 25 rokov odňatia slobody a vodič pri pokuse vraždy, Gabriel Hojsák na 15 rokov odňatia slobody," dodala polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy