Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladú ženu našli sedieť na koľajniciach, záchrana jej života prišla v poslednej chvíli
Zdielať na

Mladú ženu našli sedieť na koľajniciach, záchrana jej života prišla v poslednej chvíli

BANSKÁ BYSTRICA / Banskobystrickí policajti pomáhali mladej žene. 22-ročnú Paulínu videli robotníci z neďalekej stavby sedieť na koľajniciach. Policajtom sa ju podarilo z trate dostať tesne pred tým, ako tadiaľ prešiel vlak.

Mladá žena sedela priamo v koľajisku. V Banskej Bystrici neďaleko zimného štadióna si jej zvláštne správanie všimli robotníci, ktorí pracovali v neďalekej firme.

Snažili sa na ňu zakričať a upútať jej pozornosť, aby z koľajníc odišla, no 22-ročná žena na nich vôbec nereagovala."Sme na ňu kričali, že nech ide preč, ona - nejdem, nejdem, tak sme volali policajtov," hovorí svedok. 

Chlapi vedeli, že ide o každú minútu. Je to frekventovaný železničný ťah a veľmi rýchlo mohlo dôjsť k nešťastiu. "Po príchode na miesto hliadka našla ženu sedieť priamo v koľajisku," informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Policajti vyliezli hore po svahu na trať. Dostali sa k mladej žene a presvedčili ju, aby s nimi zišla z trate. Z koľajníc ju dostali doslova v poslednej chvíli. Krátko na to tadiaľ prechádzal vlak. "Okamžitým zásahom sa podarilo ženu vytiahnuť z koľajiska, bez zranení, po krátkom čase v tomto úseku prechádzal vlak," uviedla policajná hovorkyňa. 

22-ročná Paulína z Hrochote si chcela týmto spôsobom pravdepodobne riešiť osobné problémy a siahnuť si na život. Po zásahu policajtov preto skončila v starostlivosti lekárov. "Následne si túto ženu prebrali do opatery privolaní záchranári," dodala hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy