Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Podgurážený muž bez domova si našiel útočisko v pivnici, nedopatrením takmer uhorel
Zdielať na

Podgurážený muž bez domova si našiel útočisko v pivnici, nedopatrením takmer uhorel

DOLNÝ KUBÍN / Nebyť rýchleho zásahu mestských policajtov, v pivnici bytovky v Dolnom Kubíne mohol uhorieť bezdomovec. Na Orave je chladno a 45-ročný muž sa tam zrejme chcel ohriať.

Pivničné priestory navštívil v piatok podgurážený 45-ročný muž. Boli silne zadymené. Chlap bol zrejme premrznutý, tak si v pivnici urobil ohník. "Včera krátko po 20. hodine si služba všimla unikajúci dym, dym sa šíril z bytového domu," priblížil náčelník MsP Dolný Kubín Dušan Medzihradský. 

Mestskí policajti vtrhli do pivnice, ktorá bola silne zadymená. Muža, ktorý sa nadýchal splodín z horenia, rýchlo zobrali na čerstvý vzduch. "Oheň bol uhasený pomocou obyvateľov bytovky ešte do príchodu profesionálnych hasičov. Muž bol pri vedomí pod silným vplyvom alkoholu," upresnil Medzihradský. 

Mestskí policajti odovzdali muža sociálnym pracovníkom. "Počas mrazivej noci bol umiestnený v zariadení pre bezdomovcov. Nonstop hliadka, je počas noci k dispozícii, sa snažila monitorovať jeho stav počas noci, aby bol v poriadku," uviedol primátor mesta Ján Prílepok. 

Mesto vyzýva obyvateľov bytoviek, aby si zamkli vchody na svojich bytových domoch. "Aj kontrolovali, aké osoby im vstupujú do bytového domu," upozornil Prílepok. 

"Konaním mestskej polície sa pravdepodobne podarilo zachrániť jeden ľudský život aj majetok bytovky," dodal Medzihradský. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy