Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hororový nález v lese: V kríkoch ležali kosti, ktoré patrili človeku v strednom veku
Zdielať na

Hororový nález v lese: V kríkoch ležali kosti, ktoré patrili človeku v strednom veku

NITRA / Kostrové pozostatky našli v sobotu dopoludnia v lese v Nitre. Kosti ležali v kríkoch minimálne rok. Patrili asi 40 až 50 ročnej osobe. Polícia zatiaľ nevie o koho ide.

Ľudské kosti v tomto lesoparku Borina našiel náhodne pán, ktorý tu bol na prechádzke so psom. Podľa informácií TV JOJ mužov pes našiel v hustom poraste kosť. Majiteľ myslel, že ide o kosť zo zvieraťa. Napokon si všimol aj lebku a bolo jasne, že sú to ľudské pozostatky. Nález muž ohlásil na polícii. Väčšia časť kostí bola zakrytá handrami.

Oblečenie, ktoré sa tam našlo vyzeralo ako mužské, topánky zas napovedajú, že by mohlo ísť o ženu. "Ide o kostrové pozostatky neznámej totožnosti,"  informuje obhliadajúci lekár MUDr. Filip Makáň. 

Policajti zaisťovali stopy. V miestach, kde sa pozostatky našli sa zvyknú zdržiavať aj bezdomovci. Kosti tam podľa predbežných zistení ležali dlhšie ako rok. Osoba mohla byť vo veku 40 až 50 rokov. 

"Polícia prosí verejnosť o pomoc," informuje hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. Viac by mohla v tomto prípade ukázať pitva. Okolnosti sú v štádiu vyšetrovania. "Bola nariadená súdno lekárska pitva," hovorí Makáň. "Začali sme stíhanie pre usmrtenie," hovorí Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy