Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Anonym sa vyhráža vláde: Ak nepodá demisiu, Slovensko zhorí. Polícia začala trestné stíhanie
Zdielať na

Anonym sa vyhráža vláde: Ak nepodá demisiu, Slovensko zhorí. Polícia začala trestné stíhanie

BRATISLAVA / Leták s výhražným textom, ktorým disponuje televízia JOJ a v ktorom anonym dáva vláde ultimátum, už rieši nielen SIS a polícia, ale ja ministerstvo vnútra či kancelária prezidentky Zuzany Čaputovej. Polícia začala trestné stíhanie.

Anonym v listovej zásielke vyzýva vládu na demisiu - a to do konca tohto mesiaca. Autori avizujú, že ak sa tak nastane, nastanú zlé časy. Odosielatelia sa vyhrážajú likvidáciou budov, ako aj áut. Celé Slovensko bude podľa nich v plameňoch. "Toľko hasičských jednotiek nemáte, aby ste všetko uhasili. Úrad vlády zhorí v plameňoch! Vy ste nám tu nastolili režim chaosu, teraz vám ukážeme chaos v pravom slova zmysle," píše sa v listovej zásielke.


To je len úryvok z listu, ktorý by podľa informácií TV JOJ mali mať všetky vládne inštitúcie, vrátane hlavy štátu. Podľa vyjadrenia všetkých oslovených strán sa výhražným letákom zaoberajú. "SIS sa spolu s Policajným zborom intenzívne venuje hrozbám voči ústavným činiteľom a štátnym orgánom, ktoré sa začali vo zvýšenej miere objavovať najmä vo virtuálnom prostredí sociálnych sietí alebo v anonymných podaniach prostredníctvom listových zásielok," uviedla stanovisko SIS.

"Vyšetrovateľ NAKA už v tejto súvislosti začal trestné stíhanie, policajti na prípade intenzívne pracujú," uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Ďalšie informácie nám však neposkytli. No podľa ich slov leták s výhražným textom nemá nič spoločné s avizovanými správami na ich facebookovom profile začiatkom týždňa. Polícia totiž spúšťala preventívnu kampaň "Ako prežiť teroristický útok". Na stanovisko sme sa pýtali aj vládneho kabinetu, či kancelárie prezidentky Zuzany Čaputovej. "Tieto vyhrážky registrujeme a zaoberajú sa nimi príslušné orgány," vyjadril sa hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.


"Do podateľne Kancelárie Národnej rady Slovenskej republiky bola taktiež doručená predbežná výhražná zásielka. Záležitosť bola presunutá na príslušné orgány policajných zložiek," uviedla hovorkyňa predsedu parlamentu Michaela Jurcová. Aj na ministerstve vnútra mám potvrdili, že tento list evidujú, no pre citlivosť prípadu sa k tomu ani oni nechceli viac vyjadrovať. Vec, ako aj vypátranie autora alebo autorov výhražného letáku je v rukách policajných zložiek. "O liste, ktorý bol doručený NR, máme vedomosť a vyšetrovateľ NAKA sa ním intenzívne zaoberá a podniká všetky potrebné kroky," ozrejmil hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov.




Súvisiace články

Najčítanejšie správy