Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slovenský dom hrôzy: Krvavé jatky policajta a strach z bezpečnostných dôvodov. Ľudia sa mu vyhýbajú
Zdielať na

Slovenský dom hrôzy: Krvavé jatky policajta a strach z bezpečnostných dôvodov. Ľudia sa mu vyhýbajú

BYSTRIČKA / Vedenie obce Bystrička sa ocitlo v patovej situácii. V dedine majú dom hrôzy, o ktorý zrejme nikto nikdy neprejaví záujem a z bezpečnostných dôvodov by bolo najlepšie ho zbúrať. Starostka však nemôže tento problém vyriešiť.

Miestni vravia, že tento dom je prekliaty a boja sa, že pri ňom sa môže stať ďalšie nešťastie. Pred siedmimi rokmi v tomto rodinnom dome zavraždil bývalý policajt Martin Káňava svoje dve dcéry a jeho tetu, ktorá sa o ne starala. Potom si aj on sám zobral život. V čase, keď sa udiala táto nepochopiteľná tragédia, bola manželka vraha už dvanásť rokov nezvestná.


"Nakoľko dedičia sa vzdali dedičského nároku na chalupu, tak táto chalupa nemá majiteľa," ozrejmila starostka obce Bystrička Zdenka Maršálová. A starý, ošarpaný dom podľa toho aj vyzerá. "Zo strechy začala na miestnu komunikáciu padať škridla. Táto komunikácia vedie k základnej a materskej škole," povedala Maršálová. "Som upozornila rodičov na to, aby tadiaľto nepúšťali deti a využívali druhý vchod," vyjadrila sa Petra Banášová, riaditeľka materskej školy. "To už je staré, to sa všetko rozpadáva, ja neviem, treba to riešiť," skonštatovala Zuzana, obyvateľka susedného domu.

Obec sa snaží túto nepríjemnú situáciu riešiť. Starostka sa preto obrátila na viaceré inštitúcie. Navyše tento problém je špecifický aj tým, že zatiaľ, čo majiteľom domu bol samotný vrah Káňava, pozemok pod domom vlastní niekto úplne iný. "Obrátila som sa aj na štát, a pokiaľ nebude ukončené toto konanie, štát do toho nemôže investovať," vyjadrila sa Maršálová. Ľuďom z dediny Bystrička teda teraz neostáva nič iné, ako dúfať, že sa pri rozpadávajúcom dome nikomu nič nestane.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy