Zatiahnuté
19°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Prípady štyroch mŕtvych mužov riešia policajti na Hornom Zemplíne. Príčiny ich smrti sú neznáme
Zdielať na

Prípady štyroch mŕtvych mužov riešia policajti na Hornom Zemplíne. Príčiny ich smrti sú neznáme

HORNÝ ZEMPLÍN / Smutne vstúpili do nového roka policajti na Hornom Zemplíne. V priebehu pár hodín dokumentovali štyri nešťastné úmrtia. Obhliadajúci lekári príčinu smrti na mieste určiť nevedeli. Odpoveď na otázku, prečo muži prišli o život, tak prinesú až pitvy.

Policajti najprv zasahovali v jednej z obcí v sninskom okrese. Okolnosti prípadu prešetrujú. z doterajších zistení všetko nasvedčuje tomu, že muž si sám siahol na život. "V tomto prípade policajti začali trstné stíhanie pre prečin usmrtenia," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

"Európska únia vydala štatistiku samovrážd, kde uvádzajú, že ženy sa o samovraždu pokúšajú 3x častejšie ako muži, ale paradoxne muži bývajú úspešnejší v dokonaných samovraždách," uviedka psychologička Katarína Murniková. 

O pár hodín neskôr preverovali oznámenie v Humennom. Muža susedia už niekoľko dní nevideli a dvere bytu neotváral. Z cesty bolo vidieť, že v izbe má zapnutý televízor. Na klopanie a volanie však nereagoval. Policajti s pomocou hasičov byt otvorili. 63-ročnému mužovi už pomoci nebolo. "Náhla smrť z neznámej príčiny, bez známok násilia, bez známok cudzieho zavinenia," konštatoval Miroslav Biľanin, obhliadajúci lekár. Za účelom zistenia presnej príčiny smrti nariadil súdno-lekársku pitvu. 

"Policajti po zabezpečení všetkých úkonov prípad zaevidovali a byt zapečatili," dodala hovorkyňa KR PZ Prešov, Jana Ligdayová. 

V Medzilaborciach preverovali hneď dve podobné hlásenia. Mužov vo veku 71 a 73 rokov našli síce v mieste trvalého bydliska, ani ani jedného z nich už pomôcť nedokázali. "Obhliadajúci lekár v obidvoch prípadoch vylúčil cudzie zavinenie a u obidvoch nariadil v zmysle zákona lekársko – bezpečnostnú pitvu," dodala Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy