Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na Štedrý deň zmizol a domov neprišiel. Pátra po ňom nielen rodina, ale aj dobrovoľní hasiči
Zdielať na

Na Štedrý deň zmizol a domov neprišiel. Pátra po ňom nielen rodina, ale aj dobrovoľní hasiči

SVIDNÍK / Na Štedrý deň zmizol 69 ročný Ján. Nezvestný pochádza z obce Cernina vo Svidníckom okrese. 26. decembra po ňom začali pátrať najbližší, pridali sa aj dobrovoľní hasiči a pohotovostný pátrací tím. Nezvestný pravdepodobne zle odbočil, ale domov sa nevrátil.

Auto nezvestného pána Jána bolo nájdené na poľnej ceste v Giraltovciach neďaleko rieky. Bol na návšteve u dcéry vo Svidníku a mal byť na ceste domov. Pravdepodobne zle odbočil a uviazol v blate. Auto riadne uzamkol a odišiel, kam, to jeho najbližší nevedia. Domov ani k nikomu z príbuzných sa odvtedy nevrátil.

"Kde išiel, to nikto nevie, išiel z večere zo Svidníka mal ísť domov a prečo skončil tu, nevieme," vysvetľuje zať nezvestného, Róbert Mihok. Jeho najbližší ho videli naposledy na Štedrý deň. Bol na návšteve pri dcére, no vtedy sa mu vybil telefón. Poslednú stopu o ňom majú v Giraltovciach, kde bolo nájdené jeho auto a o niečo neskôr ho zachytila kamera pri autobusovej stanici. "Prepátrali sme najprv blízke okolie auta, dnes akcia pokračovala, prehľadali sme celé okolie aj centrum Giraltoviec," informoval Juraj Pulščák z pohotovostného pátracie tímu v Košiciach. "69 ročný Ján je nezvestný od 24. decembra tohto roku. Od uvedeného dňa polícia po tomto mužovi pátra," povedala hovorkyňa krajského riaditeľstva Jana Ligdayová. Nezvestný Ján je cukrovkár, potrebné veci ako inzulín si vzal so sebou. "Preverili sme kamerové záznamy z budov, prešli sme cca 4 km toku rieky," opísal postup pátrania Juraj Pulščák. Po dvoch dňoch od začatia pátrania Jána nenašli. Ak by ste mali o ňom akékoľvek informácie, oznámte ich čo najskôr polícii. "Možno sa ozve nejaký občan, ak by sme mali indície, budeme čakať budeme pripravení," oznámil Juraj Pulščák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy