Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Smutný osud matky s troma malými deťmi: Ničivý požiar ich pripravil o všetko
Zdielať na

Smutný osud matky s troma malými deťmi: Ničivý požiar ich pripravil o všetko

SUKOV / Ničivý požiar, ktorý pripravil matku s troma deťmi o strechu nad hlavou. Aj takýto smutný príbeh píše život. Starostka obce Sukov zháňa pre rodinu teplé oblečenie aj deky, ale s bývaním pomôcť nedokáže.

Dom horel ako fakľa. To, že sa oheň šíri, zistila rodina až vtedy, keď bolo takmer všetko v plameňoch. "Deťom všetky veci zhoreli," povedala matka troch detí. V dome bývajú aj tri malé deti. O strechu nad hlavou prišli len pár dní pred Vianocami.

Starostka začala hneď konať. Vrecia plné teplého oblečenia aj hygienických potrieb priviezla od dobrovoľníkov z Červeného kríža v Humennom. No zabezpečiť rodine bývanie nie je už v jej silách. "Viem, že je situácia ťažká a je deň pred Vianocami, ale kto môže, nech prinesie oblečenie, posteľné prádlo, paplón," vyjadrila sa starostka obce Sukov Alena Jedináková.

Ľudia to môžu priniesť priamo na obecný úrad v Sukove. Situáciu komplikuje aj dážď. Chlapi z dediny sa snažili aspoň zakryť strechu na dome. Veľkým problémom však stále zostávajú vraky. Ak by vypukol požiar, situácia by sa znova zopakovala a hasiči by sa k nemu znova nemohli dostať.


"Boli x-krát upozornení, aby to spratali. Povedali, že ulica je ich, že sa o to nemám starať," ozrejmila Jedináková. Starostka verí, že po ničivom požiari sa miestni spamätajú a vraky odstránia. So žiadosťou o finančnú pomoc pre rodinu sa obrátila už aj na ministerstvo práce. "Ja čo som mohla, som urobila, viac už neviem zo svojej strany," skonštatovala Jedináková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy