Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia vyšetruje brutálnu vraždu novorodenca. Verejnosť žiada o pomoc pri pátraní vraha
Zdielať na

Polícia vyšetruje brutálnu vraždu novorodenca. Verejnosť žiada o pomoc pri pátraní vraha

KARLOVÉ VARY / Záhadnú vraždu novorodenca vyšetruje polícia v Karlových Varoch. Telo dieťaťa objavili v blízkosti frekventovaného cyklochodníka. Polícia napriek tomu nemá žiadne stopy, ktoré by ju doviedli k matke, alebo k vrahovi.

​Telo dieťaťa našli okoloidúci blízko cyklistickej dráhy, ktorá sa nachádza pri rieke Ohře. "Kriminalisti začali trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy," uviedla Zuzana Týřová, hovorkyňa polícia, Karlovarský kraj. Telo novorodenca ležalo pohodené v kríkoch, podľa informácií TV JOJ malo zapchaté ústa, ktoré boli oblepené páskou.

Oznamovateľka volala na políciu, tá okamžite zalarmovala všetky záchranné zložky. Ani tie však nedokázali malému dievčaťu pomôcť. "Môžem potvrdiť, že výjazd bol po ôsmej hodine. Bohužiaľ, už na mieste nedokázali dieťaťu pomôcť," ozrejmil hovorca záchrannej služby Robert Hes. "Vzhľadom na to, že ide o úmrtie dieťaťa, nebudeme vo veci poskytovať ďalšie bližšie informácie," doplnila Týřová.

Kriminalisti okamžite spustili vyšetrovanie, polícia ale zatiaľ veľa indícii, prostredníctvom ktorých by odhalili vraha, nemá. "Žiadame svedkov, ktorí v tento fdeň, na tomto mieste videli podozrivé osoby, aby nám tieto informácie poskytli," vyjadrila Týřová. Policajtom sa zatiaľ nepodarilo nájsť ani matku dieťaťa, aj tá totiž patrí medzi hlavných podozrivých, keďže mohla prežiť popôrodnú stresovú poruchu. Polícia prosí o pomoc verejnosť. "Žiadame svedkov, ktorí mali vo svojom okolí tehotnú ženu a v súčasnosti už tehotná nie je a nemá so sebou dieťa, aby sa nám ozvali," dodala Týřová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy